Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

'Buitenkansje' - Wat betekent dat?


Onder de bestelknop op de productpagina vind je bij sommige producten de optie 'Buitenkansje', maar wat betekent dit eigenlijk?

Een ‘Buitenkansje’ is meestal retour gestuurd of heeft in ons magazijn een beschadiging opgelopen. We hebben het product zorgvuldig gecontroleerd en geven het graag een nieuw leven. Natuurlijk met een mooie korting en dezelfde servicevoorwaarden. Wanneer je op de omschrijving klikt, vind je meer informatie over de staat van het product en – indien van toepassing – foto’s van de beschadiging. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken: kies je voor een nieuw product of voor hetzelfde product met een kleine beschadiging of kapotte verpakking, maar wel aantrekkelijk geprijsd. 'Buitenkansje'-producten kunnen in de volgende staat verkeren: 
 

 • Beschadigde verpakking 
  Het product is in nieuwstaat, alleen de originele productverpakking is beschadigd. Er zit bijvoorbeeld een scheurtje in de doos of de verpakking bevat enkele tape- of stickerresten.
   
 • Opnieuw verpakt
  Het product is in nieuwstaat, alleen de originele productverpakking is dusdanig beschadigd dat wij het product opnieuw hebben verpakt in een fonQ-doos of bruine doos. De originele verpakking ontbreekt dus. 
   
 • Licht beschadigd
  Het product is zo goed als nieuw en bevat alleen minimale gebruikssporen, zoals kleine krasjes of een deukje. Vaak zijn er foto's toegevoegd, waarop de beschadiging te zien is. 
   
 • Zichtbaar beschadigd
  Het product heeft duidelijke beschadigingen, zoals krassen, deuken of vervormingen. Deze beschadigingen beïnvloeden de werking van het product niet. Vaak zijn er foto's toegevoegd, waarop de beschadiging te zien is. 
   
 • Gerepareerd product
  Dit product is eerder door fonQ verkocht en vervolgens door ons of een leverancier gerepareerd. De producten zijn vervolgens uitgebreid getest op juiste werking. Het fonQ garantieplan is ook op deze producten gewoon van toepassing.
   
 • Incompleet product
  Het product is onbeschadigd, maar niet compleet. De handleiding ontbreekt bijvoorbeeld of het product mist een bepaald onderdeel. Wat er precies mist, staat altijd bij het product vermeld.

Levering

Natuurlijk worden ook onze 'Buitenkansje'- producten snel thuisbezorgd. Hiervoor gelden dezelfde servicevoorwaarden. Als je een 'Buitenkansje'-product bestelt, heb je het vaak de volgende dag al in huis (tenzij anders vermeld op onze website). De extra opties, zoals zondagbezorging en bezorging op dezelfde dag, zijn ook van toepassing.

Let op: bij betaling via overboeking wordt de bestelling 1 tot 2 werkdagen, nadat wij de betaling hebben ontvangen, geleverd.

Retourneren

Wij begrijpen dat het soms lastig is om via een beeldscherm de staat van het product te beoordelen. Daarom bieden wij voor de 'Buitenkansje'-producten ook het zichttermijn van 30 dagen aan. In deze periode kun je aan ons kenbaar maken dat je de overeenkomst wilt ontbinden. Na ontbinding heb je nog 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen. Dit gebeurt in originele staat en originele verpakking, natuurlijk indien redelijkerwijs mogelijk. Dit is dan uiteraard de staat waarin je het product hebt ontvangen. Mocht je de producten gebruiken op een manier die verder gaat dan dat noodzakelijk is om de producten te beoordelen, dan kunnen wij hiervoor waardevermindering in rekening brengen.

Garantie

Het fonQ garantieplan is ook van toepassing op 'Buitenkansje'-producten met als uitzondering dat er geen beroep op garantie kan worden gedaan voor het defect of de beschadiging die wij op onze website bij het product vermeld hebben. Verdere defecten worden behandeld volgens het garantieplan. Dit houdt in dat je, binnen het garantietermijn van twee jaar, recht hebt op gratis reparatie van het product. Dit termijn doet nooit af aan je wettelijke garantie. Indien reparatie van het artikel niet mogelijk blijkt te zijn, zullen wij het aankoopbedrag terugstorten.

Voorwaarden

 • Giftcards en kortingscodes zijn in te wisselen bij het bestellen van een 'Buitenkansje'–product.
 • Promoties, zoals acties voor gratis producten of een cashback, gelden niet voor 'Buitenkansje'-producten.
 • De producten kunnen niet gereserveerd worden. Je kunt het 'Buitenkansje'-product alleen via de webshop bestellen.
 • De prijzen staan vast en zijn niet onderhandelbaar.
 • De korting wordt altijd berekend aan de hand van de actuele verkoopprijs van het product en kan daarom wijzigen.