Onze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer. Voor een optimale gebruikservaring raden wij aan Chrome of Firefox te gebruiken.
inloggen

Nieuwe klant? Begin hier

Het woord mooi
fonQ geeft 'mooi' een nieuwe betekenis

fonQ, vind jouw mooi

We horen je denken: "Klopt deze spelling wel?". Jazeker! En ja, wij vinden jou als persoon ook echt heel mooi, maar daar doelen we nu niet op. In dat geval zou het inderdaad moeten zijn: fonQ vindt jou mooi. Met de komst van de nieuwe campagne van fonQ krijgt het woord 'mooi' een nieuwe functie als zelfstandig naamwoord. Wij geloven namelijk dat mooi voor iedereen anders is.

'Vind' is in dit geval een gebiedende wijs en die wordt uitgedrukt door de stam van het werkwoord. Het klopt dus dat daar geen 't' achter staat. 'Jouw' krijgt in dit geval een 'w', omdat het een bezittelijk voornaamwoord is. Kortom: vind jouw mooi richt zich op persoonlijke smaak. Ga op ontdekkingstocht in ons met zorg samengesteld assortiment en vind jouw mooi in wonen, koken en lifestyle.

 

1mooi (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) - Bron: Van Dale

  1. het oog strelend; aangename gewaarwordingen teweegbrengend; schoon: een mooi schilderij, mooie muziek; niet moeders mooiste zijn lelijk
  2. uitstekend: een mooie prestatie
  3. (van het weer) gunstig
  4. (ironisch) wel, nu nog mooier! dat is nog erger; dat is natuurlijk mooi mislukt; kan ik mijn excuses aanbieden? Mooi niet! ik denk er niet aan 

2mooi (zelfstandig naamwoord) - Bron: fonQ 

  1. mooi is voor iedereen anders. Zijn mooi is anders dan haar mooi of mijn mooi. Je kunt op allerlei manieren laten zien wat jouw mooi is. Maar uiteindelijk is het jouw stijl en dus ook jouw mooi. En jouw mooi in wonen, koken en lifestyle vind je bij fonQ.