Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

 

Duurzaamheid bij fonQ

Geef je huis wat fonQ met een duurzamer product.

fonQ’s visie is het shoppen in Home & Living gemakkelijk en leuk te maken. Dit doen we door het bieden van keuzehulp, excellente service en met een grote en unieke collectie. Ook op het gebied van duurzaamheid. Zo vind je makkelijk de producten op ons platform waarbij rekening is gehouden met het (sociale) milieu. Zo weet jij zeker dat je je huis wat fonQ geeft met een eerlijk product. 

Om onze impact te verminderen werken we met duurzamere vervoerders, geavanceerde inpakmachines en duurzamere verpakkingen. Dit doen we vanuit een BREEAM-gecertificeerd pand waarin verspilling een no go is. Zo is er een volledig verspillingsvrije lunch en krijgen retouren met een kleine beschadiging een plekje bij de Buitenkansjes op onze website. We zorgen voor onze mensen door een veilige en gezonde werkomgeving te creëren op basis van een degelijk arbobeleid.

Meer weten? Lees alles wat fonQ op het gebied van duurzaamheid onderneemt onder de kopjes ‘Transport en Verpakken’ en ‘Assortiment’ op deze pagina.   

 

Iconen

Een product kan bij fonQ duurzamer zijn op vier verschillende onderwerpen: materiaalgebruik, uitstootvermindering, productie en arbeidsomstandigheden. Deze producten zijn makkelijk te vinden door gebruik te maken van deze vier verschillende filters in de navigatie op fonQ.nl. Je leest hier wat deze verschillende onderwerpen inhouden.

Materiaalgebruik

Er wordt gebruik gemaakt van duurzamere of gerecyclede materialen. Je kan hierbij denken aan meubels van FSC-gecertificeerd hout of rotan, lampen en accessoires van gerecycled glas of bamboe of bekleding van natuurlijke stoffen (BCI-gecertificeerd) als katoen of wol. 

Uitstootvermindering

Bij de toelevering van dit product is er inzichtelijk hoeveel CO2 er uitgestoten wordt en wordt er actief gewerkt aan het verminderen van deze CO2-uitstoot. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door samen te werken met een duurzamere vervoerder. 

Productie
Er wordt in het productieproces rekening gehouden met duurzaamheid door waterverbruik te minimaliseren, verspilling tegen te gaan, afval te scheiden en het hergebruik van materialen.

Arbeidsomstandigheden
De arbeidsomstandigheden op de productieplaats voldoen aan de BSCI Code of Conduct Principles of hebben een soortgelijk keurmerk. 

Transport en verpakken

De producten die het magazijn van fonQ verlaten, worden duurzamer verpakt en verzonden. We verpakken met onbedrukt karton, gerecycled plastic en gebruiken karton als opvulmateriaal als duurzamer alternatief op plastic. Door te werken met slimme inpakmachines, die de hoeveelheid lucht per pakket verminderen, passen er meer fonQ-pakketten in één vrachtwagen en rijden er minder vrachtwagens op de weg.

We werken samen met duurzamere vervoerders zoals Budbee en PostNL. Samen met hen werken we aan het voorkomen, reduceren of compenseren van de CO2-uitstoot. 

Assortiment

Samen met onze partners en leveranciers hebben we in ons assortiment duurzamere keuzes opgenomen. Zo heb jij als consument de keuze uit duurzamere producten. De duurzamere producten zijn zorgvuldig geselecteerd op materiaal, productie, arbeidsomstandigheden en uitstootvermindering. Zo weet jij zeker dat je je huis wat fonQ geeft met een eerlijk product.