fonQ maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om onze site persoonlijker te maken en je te voorzien van relevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij en derden jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen. Als je verder gaat accepteer je onze cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina of opt-out.
Terug naar Recepten
  • Recepten
  • 3 heerlijke recepten voor zelfgemaakte ijsjes

3 heerlijke recepten voor zelfgemaakte ijsjes

Door: redactie van fonQ

Hoera, het is zomer en dat betekent tijd voor ijsjes! Je kunt natuurlijk voor kant-en-klare ijsjes uit het vriesvak van de supermarkt gaan, maar waarom maak je ze niet zelf? Nóg lekkerder, een stuk gezonder en bovendien kun je de leukste creaties maken! Om jou te inspireren, vroegen wij drie foodbloggers om met de Zoku Quick Pop IJsmaker aan de slag te gaan en hun favoriete recept met ons te delen. Een tropisch ijsje van gepureerd fruit en superfoods, een kokosijsje met blauwe bessen of een healthy racketje: welk recept lijkt jou het allerlekkerst?

 

Recept 1: Tropische ijsjes 

Foodblog: www.bettyskitchen.nl

In de zomer willen we allemaal dat perfecte bikinilijf. Een beetje op je voeding letten is dan een must, maar dat betekent gelukkig niet dat je alles wat lekker is, zoals ijsjes, moet overslaan. Je kunt namelijk overheerlijke ijsjes maken die ook nog eens gezond zijn! Zo is dit tropische ijsje gemaakt van gepureerd fruit en superfoods. Geniet ervan!

 

Ingrediënten:

  • 1 mango
  • 4 schijven ananas (op sap)
  • 75 ml kokosmelk
  • 2-3 theelepels chiazaad

Bereidingswijze:

  1. Zet de Zoku Quick Pop Maker 24 uur van tevoren in de diepvries.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in stukken. Laat de ananasschijven uitlekken op keukenpapier en snijd in stukken.
  3. Doe alle ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer in een hoge kan) en pureer tot een vloeibare massa. Zet vervolgens in de koelkast om goed af te koelen.
  4. Strooi eventueel wat extra chia zaadjes tegen de zijkant of bodem van de Zoku Quick Pop Maker (dit geeft een speels effect).
  5. Schenk de mangopuree in de Zoku Quick Pop Maker en wacht tot de ijsjes hard zijn (7-10 minuten). Eet smakelijk!

Recept 2: Francesca’s Cocoberry

Foodblog: www.francescakookt.nl

Ik ben gek op de smaken van kokos en blauwe bessen in mijn ontbijt. Dus waarom zou je daarmee geen ijsje kunnen maken? Jawel, gewoon als ontbijt! Vooral in de zomer is dat heerlijk verfrissend in de ochtend en het is een leuke variatie op bijvoorbeeld brood, kwark of havermout. Je kunt de kokosmelk en blauwe bessen van tevoren blenderen, maar ik vond het leuker om de bessen er heel in te verwerken.

 

Ingrediënten:

  • Handvol blauwe bessen
  • 2el geraspte kokos
  • 200ml ongezoete kokosdrank (bijvoorbeeld van Alpro)
  • 1el citroensap 

Bereidingswijze:

  1. Zorg dat de Zoku goed bevroren is en zet al je ingrediënten klaar.
  2. Vul de Zoku met blauwe bessen (grote halveren) en strooi op ieder laagje bessen een beetje kokosrasp. Vul tot ongeveer driekwart.
  3. Roer naar smaak wat vers citroensap door je kokosmelk.
  4. Schenk daarna de kokosmelk op de blauwe bessen tot het vulrandje.
  5. Laat de Zoku zijn werk doen en na een minuut of 9 is je Cocoberry ontbijt-ijsje klaar. Geniet ervan! 

Recept 3: Goodfoodlove raketje

Foodblog: www.goodfoodlove.com

We kennen allemaal de good old raketjes wel, maar van zo'n berg suiker en de bijbehorende plak mond en handen word ik niet bepaald vrolijk. Van het Goodfoodlove raketje daarentegen word ik wél heel blij. Het ijsje heet raketje omdat het er qua kleur hetzelfde uitziet, maar dat is dan ook het enige. Het ijsje bestaat namelijk uit puur en alleen fruit. Superlekker én gezond. Happy summer!  

 

Ingrediënten:

  • 5 aardbeien
  • 1/2 mango
  • Vers geperst sinaasappelsap
  • Beetje water

Bereidingswijze:

  1. Pak de bevroren Zoku uit de vriezer en was en schil het fruit.
  2. Doe de aardbeien in de blender en voeg een klein beetje water toe.
  3. Giet dit mengsel in de vormpjes: dit vormt de eerste laag, dus vul ze voor 1/3.
  4. Als de eerste laag bevroren is, voeg je tot 2/3 verse jus toe. Ook dit laat je opvriezen.
  5. In de tussentijd blend je wat mango met water. Dit vormt het derde en laatste laagje.
  6. Bekijk hoe het ijs vriest en draai ze eruit zodra ze klaar zijn. Je hebt nu je eigen superlekkere, gezonde Goodfoodlove raketje!

De stemmen zijn geteld...

Wij vroegen welk ijsjesrecept jullie favoriet is. De stemmen zijn inmiddels geteld. Hieronder zie je het resultaat.
Het Goodfoodlove raketje heeft de meeste stemmen ontvangen: Kelly, van harte gefeliciteerd! 
Natuurlijk bedanken we Betina en Francesca ook ontzettend voor het delen van de lekkere recepten!  

 

Recept 1: Tropische ijsjes - 28% van de stemmen

Recept 2: Francesca’s Cocoberry - 28% van de stemmen 

Recept 3: Goodfoodlove raketje - 44% van de stemmen

 
Onder de stemmers is een Zoku Quick Pop IJsmaker verloot. Deze persoon heeft via e-mail persoonlijk bericht gehad. 
Iedereen bedankt voor het stemmen!

 

Zelf aan de slag met de Zoku Quick Pop IJsmaker
 

 

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Zelf ijsjes maken: van fris sorbetijs tot fruity popsicles

Ben je op zoek naar verkoeling tijdens de zomerhitte? Houd je hoofd koel en maak zelf de lekkerste ijsjes!


Lees verder...

Review: Zoku Quick Pop IJsmaker

Met de Zoku ijsmaker maak je in 9 minuten heerlijke ijsjes! Wij vroegen Lauriëtte van TijgertjeRawr naar haar ervaringen met dit product. Bekijk de review!


Lees verder...