fonQ maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om onze site persoonlijker te maken en je te voorzien van relevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij en derden jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen. Als je verder gaat accepteer je onze cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina of opt-out.

Boeuf bourguignon

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g ontbijtspek (in reepjes)
  • 750 g runderlappen (in blokjes)
  • 3 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 250 g winterpeen (in plakjes)
  • 2 el bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 ml vleesfond
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 g champignons (gehalveerd)
  • 250 g zilveruitjes (uitgelekt)
  • 15 g peterselie (fijngesneden)

 

Aan de slag

  1. Bak het ontbijtspek in de braadpan op laag vuur in ca. 8 minuten knapperig. Haal uit de pan.
  2. Bak de runderlappen in de braadpan in ca. 4 minuten bruin. Voeg de knoflook, de ui en de winterpeen toe en bak nog ca. 3 minuten mee.
  3. Bestrooi het mengsel met de bloem en roer kort door. 
  4. Voeg de wijn, de tomatenpuree en het vleesfond toe en breng het mengsel aan de kook.
  5. Doe de laurierblaadjes in de pan en laat het mengsel 2 uur en 30 minuten zachtjes stoven zonder deksel op de pan.
  6. Voeg de champignons, de zilveruitjes en het ontbijtspek toe en laat het mengsel nog ca. 30 minuten sudderen.
  7. Verwijder de laurierblaadjes, breng op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi met de peterselie.
  8. Tip: Lekker om te serveren met brood.

 

Welk kookgerei heb je nodig?

 

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ voordeelmail en ontvang wekelijks de laatste trends en tips.

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Aardappelpuree uit de oven

Maak jij wel eens een ovenschaal met aardappelschijfjes? Probeer het eens met aardappelpuree. Dat is minstens net zo lekker!


Lees verder...

Haricots verts met pecannoten en cranberries

Dol op boontjes? Ga een keer voor wat nieuws en roerbak ze met pecannoten en cranberries. Dit zorgt gegarandeerd voor een heel nieuwe smaakbeleving!


Lees verder...

Coq au Vin

Ben je geen masterchef, maar wil je vanavond toch iets culinairs op tafel zetten? Geen probleem! Wij hebben het ideale recept voor jou.


Lees verder...