fonQ maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om onze site persoonlijker te maken en je te voorzien van relevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij en derden jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen. Als je verder gaat accepteer je onze cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina of opt-out.

Gestoomde aardappeltjes 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g aardappelen
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • versgemalen peper en zout
  • 1 el verse bieslook (fijngesneden)
  • 250 g kwark of griekse yoghurt

Aan de slag

  1. Was de aardappelen, maar schil ze niet.
  2. Leg de aardappels in een stoommand en stoom ze gaar in ca. 35 minuten.
  3. Roer de knoflook, de peper, het zout en de fijngesneden bieslook door de kwark.
  4. Snijd de aarappel open en vul ze met het kwarkmengsel.
  5. TIP! Je kunt de aardappels ook poffen! Rol ze in aluminiumfolie en leg ze 30 minuten in de oven of aan de zijkant van de barbecue. Prik met een vork in de aardappel; gaat dat makkelijk, dan zijn de aardappels gaar!

Welk kookgerei heb je nodig?

 

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ voordeelmail en ontvang wekelijks de laatste trends en tips.

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Coq au Vin

Ben je geen masterchef, maar wil je vanavond toch iets culinairs op tafel zetten? Geen probleem! Wij hebben het ideale recept voor jou.


Lees verder...

Salademix met noten en druiven

Geef je salade wat extra pit met dit recept! Laat je verrassen door de combinatie van verschillende soorten noten, druiven en appels.


Lees verder...

Entrecote van de barbecue

Sta jij thuis altijd achter de barbecue, maar lukt het niet om het vlees perfect te garen? Lees snel verder voor een paar handige tips!


Lees verder...