inloggen

Nieuwe klant? Begin hier

Oreo eclairs
Voor een ultiem geniet-momentje


"Foodbloggers Denise en Nick testten de Cuisine Companion van Tefal en maakte daarmee deze verrukkelijke oreo eclairs. "
 

Ingrediënten

Voor 8 eclairs

Banketbakkersroom

  • 60 gram fijne suiker
  • 2 eidooiers
  • 300 ml halfvolle melk
  • 25 gram bloem
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 rol Oreo’s

Soezendeeg

  • 83 gram bloem
  • 40 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 125 ml water
  • Snuf zeezout

Icing

  • 15 gram monchou
  • ¾  cup poedersuiker
  • 1,5 el halfvolle melk
  • 1 tl vanille extract

 Topping

  • Oreo’s

Aan de slag

  1. We beginnen met de room. Plaats de klopper in de keukenmachine en doe 2 eidooiers en 60 gram suiker in de machine.
  2. Mix dit gedurende 1 minuut op snelheid 6. Voeg na de eerste 30 seconden 300 ml melk, 25 gram bloem en een halve theelepel vanille essence toe via de opening van de deksel.
  3. Start nu het dessertprogramma op 110 graden op snelheid 4 gedurende 9 minuten. Wanneer het programma klaar is, laat je de banketbakkersroom afkoelen in een andere kom.
  4. Maak de kom van het apparaat schoon en plaats het ultrablade hakmes. Doe de oreo koekjes in de kom en maal deze op snelheid 12 op de handmatige functie fijn.
  5. Spatel het Oreo kruim door het afgekoelde banketbakkersroom tot het één mooi geheel is.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de kom schoon en plaats het mes om te kneden/hakken in de machine. Voeg nu de 125 ml water, de boter en het zout toe en start op snelheid 3 op 90 graden gedurende 8 minuten.
  7. Voeg vervolgens de 83 gram bloem toe en meng dit 2 minuten op snelheid 6. Doe het deeg in een andere kom en maak de kom van de machine schoon met koud water. Plaats de kom terug in de keukenmachine met het ultrablade hakmes. Doe het deeg er weer in en laat draaien op snelheid 7. Voeg vervolgens één voor één de 2 eieren toe en laat zo’n 2 tot 3 minuten draaien. Als het goed is heb je nu een deeg, is het nog te vloeibaar? Voeg dan wat extra bloem toe en laat de machine 1 minuut draaien.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het deeg in een spuitzak. Spuit nu worstjes van zo’n 10 cm op het bakpapier met genoeg ruimte ertussen. Bak het soezendeeg in zo’n 25 minuten af in de oven. Doe tussendoor de oven niet open want dan heb je kans dat de eclairs inzakken.
  9. Ondertussen maken we de icing. Hiervoor gebruiken we weer de keukenmachine dus zorg dat de kom schoon is en plaats de menger.
  10. Doe de monchou, poedersuiker, melk en vanille in de kom en meng dit tot één egale massa die mooi wit van kleur is.
  11. Wanneer de eclairs klaar zijn zet je de oven eerst even een stukje open. Daarna haal je ze eruit en laat je ze verder afkoelen. Snijd ze vervolgens van boven open.
  12. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en vul alle eclairs. Drizzle over alle eclairs wat icing en hak de extra Oreo’s grof. Strooi deze als laatst over de eclairs.

Welk kookgerei heb je nodig?

 

 
€ 609,30 € 699,95
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
 
€ 93,65 € 129,95
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
 
€ 89,- € 99,95
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
 
€ 22,-
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Deel dit inspiratieartikel: