fonQ maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om onze site persoonlijker te maken en je te voorzien van relevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij en derden jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen. Als je verder gaat accepteer je onze cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina of opt-out.
Terug naar Recepten

Paddenstoelencappuccino

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g bospaddenstoelen
  • Illy Freddo glazen (0,25 l)
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • een beetje boter
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el oestersaus
  • 1 el cognac
  • 2 espresso’s (illy)
  • 500 ml room
  • 8 takjes bieslook
  • slagroomspuit
  • staafmixer

Aan de slag

  1. Verhit de boter, fruit hierin de sjalotjes zacht en voeg de bospaddenstoelen toe.
  2. Bak dit zo’n 5 minuten en schep regelmatig om.
  3. Breng op smaak met zout en peper en blus af met de groentebouillon, de oestersaus en de cognac.
  4. Breng het geheel aan de kook en pureer met de staafmixer.
  5. Giet de soep in de illy Freddo glazen.
  6. Zet 2 espresso’s en doe deze samen met de room in de slagroomspuit.
  7. Schud de spuit goed en doe het patroon erin.
  8. Spuit het koffieschuim op de 4 koppen soep.
  9. Garneer met wat fijngesneden paddenstoelen en de bieslook.

Welk kookgerei heb je nodig?

 

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Peperkoekjes

Aan het einde van het feestdiner zijn we wel toe aan een kopje koffie en dan het liefst ‘met iets erbij’. Deze koffie-peperkoekjes zijn een fijne afsluiting van het menu en geven je net dat beetje extra pit om de after dinner dip tegen te gaan.


Lees verder...

Koffie-chocoladetulband

Heerlijk bij de koffie, als toetje of gewoon tussendoor omdat het kan! Tja, wanneer is het nu eigenlijk geen goed moment voor iets lekkers?


Lees verder...