fonQ maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om onze site persoonlijker te maken en je te voorzien van relevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij en derden jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen. Als je verder gaat accepteer je onze cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina of opt-out.

Zalm in bananenblad

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 tl rodecurrypasta
  • 1 limoen (schil geraspt en uitgeperst)
  • olijfolie
  • 2 bananenbladeren (deze vind je bij de toko)
  • 2 zalmmoten (à 125 g)
  • cocktailprikkers

Aan de slag

  1. Pers de knoflook, snijd de rode peper fijn, schil de gemberwortel en hak de gember fijn. Meng de knoflook, de rode peper en de gember met de rodecurrypasta, de geraspte limoenschil en een beetje olijfolie tot een egale kruidenpasta. Gebruik hiervoor eventueel een vijzel of staafmixer.
  2. Leg de bananenbladeren klaar en leg on ieder bananenblad een zalmmoot.
  3. Verdeel de kruidenpasta over de zalmmoten.
  4. Vouw de bladeren dicht en steek ze samen met de cocktailprikkers.
  5. Stoom de pakketjes zo'n 15 minuten op de barbecue.
  6. TIP! Geen bananenbladeren kunnen vinden? Maak dan pakketjes van aluminiumfolie.

Welk kookgerei heb je nodig?

 

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ voordeelmail en ontvang wekelijks de laatste trends en tips.

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Frans visje

Haal de Franse cuisine in huis met dit heerlijke visje. Wist je dat aluminiumfolie erg handig is om vis op top kwaliteit te bereiden?


Lees verder...

Pittig visje

Wil je een lekkere vis bereiden, maar ben je geen sterrenkok? Haal dan de grill tevoorschijn en maak binnen een handomdraai dit gerecht!


Lees verder...

Sappige zalmfilet

Het is tijd om te stomen! Maak gebruik van een stoommand er zorg ervoor dat de filets lekker sappig blijven. Bekijk snel hoe je dat doet.


Lees verder...