fonQ maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om onze site persoonlijker te maken en je te voorzien van relevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij en derden jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen. Als je verder gaat accepteer je onze cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina of opt-out.
Terug naar Recepten

Op zomerse dagen kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. En wat is nu een betere manier om af te koelen dan zelfgemaakt ijs te eten? Voor het lekkerste ijs hoef je allang niet meer naar de Italiaanse ijssalon. Of je nu van waterijs, roomijs of sorbetijs houdt: met deze handige tools maak je het allemaal gewoon zelf. Dat is ook nog eens heel leuk om te doen!
 

IJs maken met de ijsmachine

Voor het maken van roomijs of sorbetijs is een ijsmachine geen overbodige luxe. Het kan ook zonder, maar dan is het zaak om elk kwartier je ijsmengsel in de vriezer goed door te roeren, om ijskristallen te voorkomen. Een arbeidsintensief klusje. We kunnen je vertellen: met een ijsmachine in je bezit gaat het maken van overheerlijk ijs veel makkelijker én sneller. 
 


Verschillende ijsmachines

Kortweg kun je ijsmachines in twee categorieën indelen. IJsmachines die een functie hebben waardoor ze zelf vriezen en ijsmachines met een koelelement dat van tevoren eerst 15 tot 24 uur in de diepvries gelegd moet worden. De eerste categorie is over het algemeen wat duurder, maar beide soorten apparaten hebben in korte tijd romig en luchtig ijs als resultaat. Het grote voordeel van de zelfvriezende ijsmachines is wel dat je deze altijd meteen kunt gebruiken.  
 

Zelf ijs maken

Tijd om aan de slag te gaan! Het leuke van zelf ijs maken is dat je de ingrediënten en dus de smaak helemaal zelf bepaalt. Wordt het ijs op basis van yoghurt, room, chocolade of fruit? De keuze is aan jou! Meng de ingrediënten tot een egaal ‘ijsbeslag’, zet de ijsmachine aan en schenk het beslag in de kom. Even laten draaien en klaar is jouw zelfgemaakte ijs. Je kunt het ijs in de vriezer bewaren, maar wij vermoeden dat je het liever meteen wilt opeten. Er gaat niets boven een extra groot bolletje zelfgemaakt ijs! 
 


IJs maken zonder ijsmachine

Ben je vooral fan van ijsjes op een stokje? Ook dat is een heerlijke verkoeling in de zomer. En er is zo veel variatie mogelijk! De ijsmakers van ZOKU zijn een aanrader om popsicles mee te maken, omdat je hiermee binnen een paar minuten zelfgemaakte ijsjes hebt. In no time tover je dus een heerlijk gin-tonic ijsje of een verrassend kokos-choco ijsje tevoorschijn.
 

Hoe werkt het?

Zet de ZOKU ijsmakers van tevoren minimaal 24 uur in de vriezer en meng de ingrediënten voor je ijsjes. Haal de ijsmakers uit de vriezer, schenk het ijsbeslag in de vormpjes en steek het stokje erin. Even geduld en dan kun je al genieten van jouw homemade popsicles. Laat die tropische temperaturen maar komen, want het maken van je eigen ijs is een koud kunstje!
 

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ voordeelmail en ontvang wekelijks de laatste trends en tips.

Deel dit inspiratieartikel: