Producten Ruimtes Hulp bij inrichten Inspiratie Nieuw Outlet
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Beste online winkel in Wonen 2022
Inklappen
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Beste online winkel in Wonen 2022
fonQ is uitgeroepen tot beste webshop bij de Shopping Awards 2022 en ABN AMRO Retailer of the Year 2022 in de categorie ‘Wonen’.
Terug naar Tips & advies

Energiezuinig leven, hoe doe je dat eigenlijk?

Welk apparaat is een echte stroomvreter? Veel mensen hebben geen flauw benul hoeveel stroom in hun huishouden precies verbruikt wordt. Bewustwording is de eerste stap naar een energiezuiniger leven. Pas als je weet welke apparaten de grootste energievreters zijn en je ziet waar kansen liggen om te besparen, kun je er goed naar handelen.

 

Tip 1: Word bewust van je energieverbruik

Een energiemeter kan bijdragen aan het bewust worden van je stroomgebruik. Als je je bewust bent van hoeveel stroom je huis verbruikt, kun je maar liefst 10-20% energie besparen, wat neerkomt op een besparing van €80 - €160 per jaar. Naast milieuvriendelijk, is een energiemeter dus ook nog eens goed voor je portemonnee.

 

Tip 2: Bespaar op verlichting in huis

Je kunt veel winst behalen met het vervangen van de lichtbronnen in huis. Traditionele gloeilampen zetten veel energie om in warmte en in mindere mate in licht. Ook halogeen lampen zijn niet zo zuinig als men vaak denkt. Het is veel zuiniger om gebruik te maken van LED verlichting en/of spaarlampen. Bovendien zijn veel spaarlampen tegenwoordig verkrijgbaar in hippe varianten, waardoor een spaarlamp geen afbreuk meer hoeft te doen aan de sfeer die een mooie designlamp uitstraalt.

 

 

Tip 3: Ga voor natuurlijke materialen en recycle

Zuinig omgaan met energie reikt verder dan alleen bewust omgaan met stroom. Uiteindelijk gaat het over de uitputbaarheid van de aarde en daar op een verantwoorde manier mee omgaan. Dit kan bijvoorbeeld door het recyclen van gebruikte materialen. Spullen die vervaardigd zijn uit natuurlijke materialen, zoals hout of gerecycled karton, zijn vaak minder milieubelastend dan plastic. Een mooie bijkomstigheid is dat deze producten vanwege hun natuurlijke materiaal vaak overal bij passen én sfeervol zijn.

 

Mooi en milieuvriendelijk

 

Tip 4: Maak gebruik van de zon

De zon is de grootste energiebron voor de aarde. Het fijnste ervan is dat de energie ook nog eens vaak gratis te gebruiken is! Met bijvoorbeeld de Sun Jar kun je zonne-energie gebruiken als lichtbron. Ook het opladen van je telefoon of tablet kan met behulp van de zon. Handig voor onderweg als je niet meteen over een stopcontact beschikt, maar ook leuk voor op kantoor of thuis.

 

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig € 10 korting bij besteding van € 75!

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Handsfree koken: keukenrobots zijn in aantocht!

Keukenrobots. Een blikken mannetje met een monotone stem achter het fornuis is niet wat je ervan hoeft te verwachten, maar wat maken ze het koken makkelijk!


Lees verder...