Producten Ruimtes Hulp bij inrichten Inspiratie Nieuw Outlet
Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Beste online winkel in Wonen 2022
Inklappen
Vandaag besteld, maandag in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Beste online winkel in Wonen 2022
fonQ is uitgeroepen tot beste webshop bij de Shopping Awards 2022 en ABN AMRO Retailer of the Year 2022 in de categorie ‘Wonen’.
Terug naar Tips & advies

Hoe creëer je een ruimtelijk effect in kleine kamers?

‘Klein maar fijn’ zeggen we ook wel, maar in huis hebben het liefst zo veel mogelijk ruimte. Met een paar simpele tips kun je jouw huis al een stuk groter laten lijken. Moet jij het thuis dus met wat minder vierkantenmeters doen? Lees dan hier hoe je eenvoudig een ruimtelijk effect in huis creëert!

 

Tip 1: Zorg voor voldoende (dag)licht in huis

Voldoende licht is voor elke ruimte belangrijk, maar helemaal wanneer deze wat kleiner is. Zorg ervoor dat er zo veel mogelijk daglicht binnenkomt. Laat raamdecoratie daarom achterwege, houd de vensterbank vrij en kies voor lichte gordijnen. Of nóg beter: geen gordijnen! Naast daglicht is de juiste verlichting belangrijk. Hoe mooi grote hanglampen ook zijn, voor kleine ruimtes zijn deze minder geschikt. Het blokkeert het zicht in de ruimte. Kies liever voor spotjes in het plafond of voor mooie staande lampen. Extra tip: richt de lamp op een witte muur! Dat versterkt het ruimtelijk effect.

 

Tip 2: Lichte kleuren voor een ruimtelijk gevoel

Niet heel verrassend, maar wel heel belangrijk: lichte kleuren laten een ruimte groter lijken dan donkere kleuren. Een lichte muur reflecteert het licht en verspreidt het licht door de ruimte. Een geheel witte ruimte is nu ook helemaal de trend. Wil je toch iets van kleur op de muren? Ga dan voor koele tinten, zoals lichtblauw. Kies daarnaast voor meubels in dezelfde tint als de muren. De meubels gaan op in de achtergrond, waardoor ze minder in het oog springen en de ruimte opeisen.

 

Tip 3: Ga voor een open ruimte

Houd de ruimte zo open mogelijk. Plaats daarom meubels tegen de muren aan in plaats van middenin de kamer. Optisch gezien is het namelijk het meest ideaal wanneer je van hoek naar hoek kunt kijken, zonder dat je gehinderd wordt in het zicht. Een andere tip is zo veel mogelijk van de vloer te halen. Hoe meer je van de vloer ziet, hoe beter! Een vloerkleed is daarom voor een kleine ruimte die je graag groter wilt laten lijken minder geschikt. Kies voor meubels, zoals een bank, op poten. Het licht kan onder de meubels door, waardoor in huis meer licht zal zijn. Dit bevordert het ruimtelijk effect.

 


Haal het lichtste uit je huis
 

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig € 10 korting bij besteding van € 75!

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

5 tips voor het inrichten van een kleine tuin

Laat je niet belemmeren door het formaat van je tuin. Deze 5 tips zorgen ervoor dat je ook in een kleine tuin eindeloos kunt genieten.


Lees verder...

6 tips voor het inrichten van je balkon

Als je een klein balkon wil inrichten wil je de ruimte optimaal gebruiken. Hoe richt je een balkon gezellig en functioneel in? Deze praktische tips helpen jou!


Lees verder...

Tips voor extra zitplekken in huis

Heb jij altijd een tekort aan zitplekken zodra er gasten komen? Met deze tips is dat voortaan verleden tijd!


Lees verder...