Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Als je thuis aan het werken of studeren bent, wil je dit natuurlijk het liefst zo ongestoord en productief mogelijk doen. Een rustige en inspirerende werkplek is dan een absolute must! Wij geven je 4 tips en inspiratie om alles uit jouw werkplek te halen.

 

Tip 1: kies een goed bureau en geschikte bureaustoel

De juiste werkhouding is heel belangrijk en dat begint natuurlijk met het juiste bureau en een goede bureaustoel. Bureaus zijn er in diverse soorten en maten. Van designbureaus met verborgen opbergruimte voor kabels tot meer recht toe recht aan varianten. Nog belangrijker is een comfortabele bureaustoel met een goede rugleuning en hoogte. Zorg daarbij voor steun in de rugleuning en dat je benen in een hoek van 90 graden op de grond kunnen staan. Natuurlijk is uiterlijk belangrijk, maar als het op bureaustoelen aankomt, is functionaliteit ook zéker een vereiste.
 

Tip 2: hanteer een clean desk policy

Voor sommigen werkt het inspirerend, maar voor de meesten brengt het vooral stress en afleiding met zich mee: een rommelig bureau. Met opbergdozen of -mandjes houd je jouw werkplek rommelvrij. Een bureau-organizer is ideaal voor spullen die je altijd bij de hand wil hebben, zoals een pen of telefoon. Ook heb je op een werkplek altijd te maken met een hoop kabels en stekkers. De oplossing? Een kabelbox die alle snoeren bij elkaar houdt. Opgeruimd werkt netjes!
 

Tip 3: creëer een inspirerende thuiswerkplek

Een werkplek hoeft absoluut niet saai te zijn. Ordelijk kan heus gezellig zijn! Creativiteit tijdens het werken is vaak meer dan welkom. Een inspirerende werkplek helpt dan altijd mee. Wanneer je het bureau tegen een muur zet, kun je je flink uitleven. Hang bijvoorbeeld een memobord vol met inspirerende beelden of quotes op. Of denk aan een letterbak gevuld met mooie spullen. Ook een beetje kleur doet wonderen: denk bijvoorbeeld aan een gekleurde vaas met bloemen of een andere mooie woonaccessoire.
 

Style je werkplek

Zorg voor genoeg inspiratie.

Tip 4: zorg voor voldoende licht

Heb je thuis de gelegenheid om een werkplek voor het raam te creëren? Doen! Zo heb je overdag genoeg lichtinval, wat een stuk prettiger werkt. Voldoende licht zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt. Mocht dit niet het geval zijn of werk je veel ’s avonds, dan is goede verlichting onmisbaar. Daarnaast staat het sfeervol en met een mooie bureaulamp haal je meteen een eyecatcher in huis. Het voordeel van een bureaulamp is dat de lampenkap vaak draaibaar en vrij smal is, waardoor je hem altijd op de gewenste plek kunt richten.
 

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Dit zijn dé trends van dit voorjaar

Ook benieuwd naar de nieuwste woontrends 2024? Een nieuwe generatie betekent een nieuwe, frisse start.


Lees verder...

10x opbergers: het bewijs dat deze wél mooi kunnen zijn

Van speelse exemplaren tot design opbergers die om complimentjes vragen: deze opbergers horen niet thuis achter gesloten deuren.


Lees verder...

Hét geheim voor een instagrammable werkkamer

Droom je van een instagramwaardige werkplek? Ga voor deze drie trends en je hebt het geheim te pakken voor een instagrammable werkkamer. We like!


Lees verder...