Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Met deze borrel ga je spetterend het nieuwe jaar in!

Tips voor extra zitplekken in huis

Voor iedereen een eigen plekje.

 

Met een beetje creativiteit tover je in een paar minuten extra zitruimte tevoorschijn. Altijd handig voor als er bezoek over de vloer komt! Vooral in een klein huis kunnen een paar inklapbare en multifunctionele meubels soms goed van pas komen. Wij geven je tips om extra zitplekken in huis te creëren.

 

Tip 1: Creëer zitplekken op de grond

Extra stoelen in huis nemen direct veel ruimte in. Een leuk alternatief is het neerleggen van een paar losse kussens op de grond. In eerste instantie lijkt het misschien niet zo aardig om je visite op de grond te laten zitten, maar met een paar grote en zachte kussens kun je een prima zitplek creëren. Daarnaast ziet het er gezellig uit en als het feest is afgelopen kun je de kussens makkelijk opstapelen of terugleggen op de bank of het bed.

 

Tip 2: Gebruik multifunctionele meubels

Bij een verjaardag of bezoek is het fijn als je huis in een handomdraai kan voldoen aan de gewenste eisen. Multifunctionaliteit is hierbij het codewoord. Werp bijvoorbeeld eens een blik op je vensterbank of verwarming. Met een versteviging of ombouw kun je hier misschien wel een bankje van maken. Inklapbare stoelen zijn ook erg praktisch en wat dacht je van krukken? Die kun je gebruiken als zitplek én als bijzettafel.
 

Tip 3: Camoufleer stoelen 

Het meest comfortabel blijven natuurlijk gewone, goede stoelen. Om je kamer ruimtelijk te houden, kun je ze verven in dezelfde kleur als de muur of behangen met hetzelfde behang als op de muur. In beide gevallen springt de stoel een stuk minder in het oog. Je kunt een stoel ook gebruiken als bijzettafeltje of meerdere stoelen opstapelen tegen de muur. Zorg ook hier dat de kleur van de stoelen overeenkomt met de muur en/of kast. Het camouflage-effect schept namelijk rust!

 

Plaats zat!
Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Handige tips voor een kleine tuin, balkon of dakterras

Zelfs met een kleine buitenruimte, kun je een heleboel kanten op! Dankzij deze tips maak je optimaal gebruik van jouw balkon, dakterras of kleine tuin.


Lees verder...

Eén stoel, twee werkplekken

Iedereen droomt weleens van het perfecte interieur. Wist je dat je met slechts een paar kleine veranderingen een heel nieuwe look kunt creëren?


Lees verder...

Hoe creëer je een ruimtelijk effect in kleine kamers?

Lijkt jouw huis altijd overvol met spullen? Met een paar simpele tips laat je jouw huis een stuk groter ogen.


Lees verder...