inloggen

Nieuwe klant? Begin hier

Terug naar Trends

De gezonde middenweg

Door: Rianne, redactie van fonQ

Chiazaad, gojibessen en tarwegras: we zijn de superfoods zo langzamerhand wel zat. We zeggen daarom de extreme healthtrend vaarwel en kiezen voor de middenweg. We gaan voor een gezonde basis, maar durven gerust ook eens te genieten van een flink stuk taart of chocola. Op die manier is een gezonde levensstijl veel makkelijker vol te houden en gaat het met die goede voornemens voor dit jaar wel goed komen!
 

Bewuste keuze

Gezond eten is vandaag de dag net zo belangrijk en vanzelfsprekend geworden als lekker eten. De healthtrend van de afgelopen jaren heeft er voor gezorgd dat we veel bewuster nadenken over onze voeding en veel beter op de hoogte zijn van wat nu echt gezond is en wat niet. Maar ondanks dat we allemaal weten dat een portie worteltjes een gezondere keuze is dan een portie friet, kiezen we er af en toe wél heel bewust voor om te genieten van een lekker patatje met.
 

Smoothie met taart

Ook in het aanbod van Nederlandse horeca is de gezonde middenweg te herkennen. Frisse saladebars bestaan naast hippe hamburgerrestaurants en verantwoorde smoothiebars naast authentieke patisserieën. Bij de meer mainstream restaurants en koffietentjes is de gulden middenweg te herkennen op de menukaart. Salades en smoothies worden afgewisseld met huisgemaakte frieten en grote stukken taart. Het lijkt erop dat we er in 2017 achter komen wat we eigenlijk al lang wisten: voor een gezonde levensstijl draait het uiteindelijk allemaal om balans.
 

Inspiratie voor de ideale balans
 

op=op  
€ 17,99
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
 
€ 20,-
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
 
€ 15,-
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
 
€ 21,99
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Foodtrend 2017: burn, baby, burn!

In Amerika is aangebrand voedsel al een ware trend, grote kans dus dat deze dit jaar ook over zal waaien naar Nederland. Durf jij het aan?


Lees verder...

Foodtrend 2017: rauwe vis in de hoofdrol

Rauwe vis is sinds de komst van sushi al niet meer weg te denken uit ons eetpatroon, maar in 2017 gaan we een stapje verder. Hallo pokébowls en ceviche!


Lees verder...