Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Trend: Nordic woonstijl

De Scandinavische trend timmert al een tijdje aan de weg, maar nog steeds zijn de noordelijke invloeden niet weg te denken uit het interieur. Lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen: we zien het overal. Waar we bij de Scandinavische woonstijl voorheen voornamelijk hout in combinatie met wit zagen, spelen blauw- en grijstinten tegenwoordig ook een grote rol. Voorlopig nog een blijvertje dus!

 

Noordelijke invloeden in het interieur

Dé ingrediënten voor een Scandinavisch interieur zijn rust, eenvoud en functionaliteit. De basis is meestal wit met hier en daar zwarte en grijze accenten. Kenmerkend voor de Nordic woonstijl zijn de verschillende blauwtinten die het interieur een frisse touch geven. Ook zien we veel hout en andere natuurlijke materialen, zoals marmer en koper. Een Noordelijk interieur straalt eenvoud uit, maar heeft tegelijk een warme sfeer!

 


Alles voor een Nordic woonstijl
 

Accessoires met een noordelijk tintje

Een merk dat de Nordic trend goed begrepen heeft, is het Nederlandse merk Zuiver. In de collectie vind je veel kleuren en materialen met een Noordelijk tintje. Vooral het Norway vloerkleed met een blauw en beige kabeltrui-achtig patroon is prachtig en heel sfeerbepalend voor een ruimte. De mix van hout en wit is ook typisch Scandinavisch en zien we veel terug in de collectie van Zuiver. Onze Noorderburen zijn zelf ook inspirerend en invloedrijk op het gebied van design, dus voor meubels en accessoires ben je bij de Scandinavische designmerken zoals HAY, Muuto en Normann Copenhagen ook aan het juiste adres.

106637
44012
80409
77902


Noorse opfrissers
 

134583
Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

4 vragen aan Zuiver

Art director en mede-eigenaresse Caroline van Velze is één van de gezichten achter Zuiver. Wij stelden haar vier vragen. Lees snel verder!


Lees verder...