Onze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer. Voor een optimale gebruikservaring raden wij aan Chrome of Firefox te gebruiken.
Terug naar Trends
Trend: smart garden
We maken die tuin gewoon automatisch.

Keer op keer de gieter vullen of juist dat geklungel met een te korte tuinslang. En wat denk je van die terugkerende maaiklus van het gazon? Hartstikke leuk, zo’n eigen tuin, maar er gaat flink wat tijd in zitten. Klinkt dit je bekend in de oren? Dan word jij vast blij van de smart garden trend.
 

Vanuit je luie tuinstoel

‘Robot’-dit, ‘high tech’-dat… De termen vliegen je tegenwoordig om de oren. Het is misschien even wennen, maar al die smart living oplossingen hebben zeker voordelen. Of we het nu hebben over het aansturen van technologie vanuit je luie (tuin)stoel of het ontvangen van de meest uitgebreide omgevingsinformatie op je smartphone: niets blijkt te gek. Ook Gardena ontwierp meerdere slimme apparaten met deze mogelijkheden. Zie het als een paar slimme tuinmannetjes die jouw tuin tip top in orde houden.
 

Lekker delegeren

Met dit zogenaamde smart system wordt het automatiseren van jouw tuin een makkie. Die tijdrovende karweitjes kun je mooi gaan delegeren! Elk onderdeel van het systeem heeft zijn eigen specialisme en daarbij behorende mogelijkheden. De smart Sensor bijvoorbeeld geef je een plekje in de grond, waar hij onder meer de bodemvochtigheid, lichtsterkte en omgevingstemperatuur registreert. Zo weet je precies wanneer het beste moment is om de planten en het gras te sproeien. Dit besproeiingsklusje neemt vervolgens de smart Water Control op zich, via het Micro-Drip-System of het Sprinklersystem.
 

Maak van je tuin een slimmerik

Het Smart System bevat een complete bloemen- en plantendatabase, waardoor het bewateringssysteem zich perfect op de behoeftes van de planten in je tuin kan aanpassen. Ga jij graag voor het maximale comfort? Dan is de robotmaaier Sileno tot slot nog een mooie aanvulling, die geheel zelfstandig het gazon maait.
 

Altijd up-to-date

Dankzij de smart Gateway staan alle apparaten uit het systeem met elkaar in verbinding. Dit moderne kastje zet je in huis neer, waar hij communiceert via de router en het systeem kan aansturen. Zo worden de maaibeurten afgestemd op de besproeiing van het gazon en bepaalt de Sensor op zijn beurt op welke plekken in de tuin bespaard kan worden op water. De Gateway houdt jou via een app op je smartphone op de hoogte, zodat jij overal waar je bent de tuin in de gaten kunt houden én kunt bijsturen als je dat wilt. Zo gemakkelijk kan tuinieren zijn!
 

Tuinieren à la nu

Dat een gezonde en stralende tuin niet alleen is weggelegd voor mensen met groene vingers moge duidelijk zijn. Sterker nog, ontbreekt de nodigde kennis van tuinieren en wil je daar wat aan doen? Dit handige systeem helpt je daar ook nog eens bij: via de Gardena app ontvang je fijne inspirationele tuintips en dankzij de multifunctionele knoppen op de smart Water Control is het makkelijker dan ooit om zelf aan de slag te gaan. Hup, ren dus nu naar het tuincentrum voor wat vrolijke plantjes! Neem hier eens een kijkje voor de mooiste bloempotten en voor je het weet zijn die groene voelsprieten gekweekt.
 

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

3x de mooiste tuintrends van 2017

We snakken naar het voorjaarszonnetje en willen dolgraag weer naar buiten: de tuin in, of het balkon of dakterras op. Dit zijn dé tuintrends van 2017.


Lees verder...

8x mooie moestuin musthaves

Beginnen jouw groene vingers ook alweer te kriebelen? Zet ze aan het werk! Met deze handige hulpjes zet je de eerste stappen naar een eigen moestuintje.


Lees verder...