Voor 20:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

In 5 stappen de tuin klaar voor het voorjaar

Zodat jouw tuin ready is wanneer de lente begint!

We horen af en toe de vogels al fluiten; een teken dat het voorjaar eraan komt. Wanneer maak je nu eigenlijk je tuin klaar voor de lente? Daar kun je nu langzamerhand al aan beginnen! Volg deze handige stappen zodat jij jouw tuin kunt klaarmaken voor het voorjaar.
 

Stap 1: verwijder onkruid en reinig de tegels

Het is niet het leukste klusje, maar wel een belangrijk klusje: onkruid verwijderen. Door de zon groeit het onkruid nog harder en daarom is het slim om dit snel te wieden. Een speciale onkruidbrander is handig om dit klusje te klaren. Met een krachtige hogedrukreiniger zorg je er vervolgens voor dat de groene aanslag van de tegels verdwijnt. Plan er een middagje voor in en je zult zien dat je er een frisse tuin voor terugkrijgt.
 

Stap 2: hoe zit het met de loungehoek?

Het aanschaffen van een nieuwe loungeset steeds maar aan het uitstellen? Nu is het moment om je nieuwe favoriete relaxhoek te creëren, zodat je hier straks de rest van de lente en zomer kunt genieten. Niet zoveel ruimte? Ook met een kleinere tuinbank en een bijzettafel heb je al snel een gezellig zitje in de tuin.

1194170
1185849
1198448
1189349

Stap 3: creëer een tuin vol bloemen

Het ultieme voorjaarsgevoel krijg je natuurlijk van een tuin vol vrolijke bloemen en planten. Kies daarbij voor één kleurthema om de rust te bewaren. Door bijvoorbeeld te gaan voor verschillende bloemen in roze, geel of rood creëer je een mooie eenheid in de tuin. Ook kun je juist kiezen voor een bonte mix aan kleuren en verschillende soorten voor een extra zomers gevoel. Wil je toch liever alleen planten? Dan kun je kleur in je tuin terug laten komen door te kiezen voor fleurige bloempotten.
 

Stap 4: zorg voor een goede leefomgeving voor dieren

Er gaat niets boven de lente dan fluitende vogels. Hang een vogelvoeder of pindakaashuis in je tuin om de vogeltjes welkom te heten. Natuurlijk vinden we meer dan alleen vogels in onze tuin. Denk ook eens aan een fijn onderkomen voor de kleinere beestjes. Kies voor een uniek dierenverblijf in je tuin, zoals een insectenhotel of een bijenhotel. Insecten zorgen direct voor een gezondere en mooiere tuin.
 

Stap 5: verlicht je tuin met goede buitenverlichting

Hoe lekker is het om tot laat in de avond buiten te zitten? In de loop van de avond wordt het donker en daarom is het fijn om de juiste verlichting voor buiten te hebben. Denk hierbij zowel aan praktische verlichting als aan sfeerverlichting. Denk aan een tafellamp met krachtige lichtbron, zodat je ‘s avonds nog een boek kunt lezen of een mooie hanglamp voor buiten voor extra sfeer in de tuin.
 

Publicatiedatum: 23 februari 2024

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

Woontrend: planten op een voetstuk

Met deze trend zet je je planten op een voetstuk en werk je de hoogte in. Je planten mogen gezien worden. Ontdek de plantenstandaard.


Lees verder...

Opbergen en opruimen: hoe begin je?

Toe aan een grote voorjaarsopruiming? Zorg voor een plan en maak je huis spik en span!


Lees verder...