Producten Ruimtes Inspiratie & advies Nieuw Outlet Interieuradvies
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Beste online winkel in Wonen 2022
Inklappen
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Beste online winkel in Wonen 2022
fonQ is uitgeroepen tot beste webshop bij de Shopping Awards 2022 en ABN AMRO Retailer of the Year 2022 in de categorie ‘Wonen’.

Sta je op het punt om een interieur advies af te nemen en benieuwd hoe je je kan voorbereiden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder leggen we uit hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden en welke documenten we van je nodig hebben.

Plattegrond

Upload in de vragenlijst een digitale nieuwbouw of Funda plattegrond. Heb je deze niet? Meet je ruimte in en maak zelf een tekening of digitale plattegrond. Zie de instructies daarvoor onderaan deze pagina.

Moodboard

Deel in de vragenlijst een link naar een Pinterest bord waar je zelf al mooie afbeeldingen op hebt verzameld of upload een digitaal / foto van een moodboard als een bestand. Zorg in beide gevallen dat er minimaal 5-6 afbeeldingen te zien zijn.

Foto's

Deel foto's of een video van jouw huidige interieursituatie. Zo hebben we een goed beeld bij hoe de ruimte er nu uitziet en kunnen we rekening houden met de kleur van je vloer en/of de keuken. Ook kun je foto's delen van meubelen die je graag wil behouden.

Plattegrond maken

Heb je geen nieuwbouw- of Funda plattegrond van de ruimte? Hieronder leggen we uit hoe je zelf het beste een plattegrond kunt maken. Volg deze richtlijnen en maak zelf in een mum van tijd een plattegrond! 

Benodigd

- Papier, eventueel met ruitjes

- Potlood

- Een rolmaat of afstandsmeter

- Een liniaal en/of geodriehoek

Aan de slag! 

1. Meet de afstand van de binnenmuren op

Schuif kastjes eventueel van de muur en verwijder spullen van de vloer. Houd ook rekening met hoekjes in de ruimte. Vraag iemand om je te helpen als je een rolmaat gebruikt: zo kan 1 persoon het uiteinde van de rolmaat vasthouden.

2. Maak een schets van de ruimte

Noteer de afstanden van de muren in jouw schets. Vergeet niet om ook de afstand van deuren en ramen op te meten. Geef de maatvoering en positie van ramen en deuren ook aan op de plattegrond. Deze schets kun je inscannen en versturen als pdf. Mocht dit niet lukken dan kun je een foto maken van deze tekening zodat onze stylist hier verder mee kan.

Nog accurater: Teken je plattegrond op schaal

1. Voor op schaal tekenen gebruik je ruitjespapier en/of een liniaal/geodriehoek


2. Kies een schaal. 

Bijvoorbeeld een groepje van 4 ruitjes is in werkelijkheid een afstand van 100cm, dus voor een muur van 6 meter teken je een lijn over 6 x 4 ruitjes. Als je geen ruitjespapier hebt kun je deze maatvoering ook met een lineaal en geodriehoek intekenen. Bepaal dan zelf de schaal. Bijvoorbeeld 100 cm is 2 cm op de tekening. De schaal is dan 1:50.


3. Start met het intekenen

Teken eerst de langste muur op schaal en ga dan verder met de aangrenzende muren totdat je een plattegrond op schaal hebt ingetekend.
Maak een scan van je plattegrond en upload dit bestand in de vragenlijst als pdf of jpg formaat.


Lichtpunten aangeven op de plattegrond

Heb je vaste lichtpunten, ingebouwde spots of een sierlijst / rozet die de indeling van jouw ruimte kunnen bepalen? Geef dit dan aan op je plattegrond, zodat we hier rekening mee kunnen houden in het advies. 

Indien je ook nieuwe lampen wenst is het ook handig voor de stylist om te weten waar wand- en plafondlichtpunten zich in de ruimte bevinden.

Meet de afstand van de muur tot aan het lichtpunt en teken deze in op je plattegrond.