Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Juridisch

De in 2022 in werking getreden Digital Services Act (DSA) van de Europese Unie (EU) heeft tot doel een consistent, krachtig transparantie- en verantwoordingskader vast te stellen voor alle online platforms die in de EU actief zijn. Het verplicht platformen die optreden als tussenpersoon, die EU-consumenten verbinden met goederen, diensten en inhoud, om hun gebruikers betere bescherming te bieden.

fonQ zet zich in voor de beginselen van vertrouwen, veiligheid en transparantie voor de klanten en bedrijven die gebruik maken van haar diensten en gebruikt nu de richtlijnen en vereisten van de DSA om deze inspanningen te versterken en te bevorderen.

Artikel 24 van de DSA vereist dat platforms informatie publiceren over de gemiddelde maandelijkse actieve afnemers (zoals gedefinieerd in artikel 3, onder b), van de DSA) van hun diensten in de EU. fonQ heeft berekend dat, gedurende de periode die begint op 1 augustus 2022 en eindigt op 31 januari 2023, het gemiddelde aantal maandelijkse actieve ontvangers van onze diensten in de EU ruim minder dan 45 miljoen bedroeg. fonQ zal deze informatie op zijn website bijwerken overeenkomstig artikel 24 van de DSA.