Onze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer. Voor een optimale gebruikservaring raden wij aan Chrome of Firefox te gebruiken.
inloggen

Nieuwe klant? Begin hier

Terug naar Accessoires
Welk sporthorloge past bij jou?
Van fanatieke hardloper tot gedreven baantjestrekker, er is een sporthorloge voor elk type sporter. Benieuwd welk model het beste bij jou past? Wij vertellen je alles dat je moet weten over sporthorloges!

Ben jij een fanatieke hardloper, een gedreven baantjestrekker of misschien wel een outdoorfanaat? Voor iedere type sporter is er een geschikt sporthorloge.

HARDLOPEN

Terwijl jij je in het zweet rent, verschijnt op je pols alle informatie die je nodig hebt: van hoe snel je rent, tot welke afstand je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrandt. Run baby, run!

FIETSEN

Fietshorloges meten o.a. je snelheid, verbruikte calorieën en het aantal kilometers aan asfalt dat jij achter je hebt gelaten. Kortom, alles om je prestaties in een wielomdraai te verbeteren.

ZWEMMEN

Deze sporthorloge zijn waterdicht, dus perfect voor een duik in het water. Ondertussen geven verschaffen ze handige informatie over o.a. het aantal zwemslagen en de afgelegde afstand.

OUTDOOR

Outdoor horloges zijn met hun hoogtemeter, kompas en weersinformatie perfect voor klim- en hike-avonturen. Bovendien zijn de horloges robuust, dus ze kunnen wel tegen een stootje.

GOLF

Zelfs voor iedereen die aan zijn of haar handicap werkt is er een sporthorloge. Golfhorloges geven je informatie over de golfbaan, hindernissen en afstanden en helpen je op weg naar de green.

MULTISPORT

Spring jij na het hardlopen gerust nog op de fiets en trek jij ook geregeld een baantje? Kies dan voor een multisporthorloge. Deze alleskunners hebben verschillende sportprofielen, zodat je bij elk type sport de informatie ontvangt die je nodig hebt. Ook ideaal voor een triatlon!

Een sporthorloge en activity tracker lijken enigszins op elkaar. Ze houden namelijk beide jouw prestaties bij. Toch hebben ze allebei een ander doel:

 

 

Sporthorloge

Het doel van een sporthorloge is het registreren van jouw trainingen. Je draagt het horloge voornamelijk tijdens het sporten en blijft zo op de hoogte van je prestaties. Sporthorloges blinken uit in nauwkeurigheid en de meeste beschikken over trainingsfuncties, zoals een intervalprogramma.

  • Ideaal voor trainingen en wedstrijden
  • Je draagt hem vrijwel alleen tijdens het sporten
  • Is vaak groter dan een activity tracker

 

 

Activity tracker

Het doel van een activity tracker is het verbeteren van een gezonde en actieve levensstijl. Ze houden gedurende de dag al jouw activiteit bij, van stappen en afstand tot calorieën en soms ook slaap. Een activity tracker is meestal vormgegeven als een smal polsbandje.

  • Ideaal voor een gezonde en actieve levensstijl
  • Je draagt hem de hele dag door
  • Is kleiner en minder opvallend dan een sporthorloge

 

Het voordeel van trainen met een hartslagmeter

Wist je dat jouw hartslag je persoonlijke trainingsbegeleider kan zijn? Door te trainen op basis van hartslagzones werk je efficiënter en doelgerichter. Wil je bijvoorbeeld afvallen? Dan moet je proberen om tussen 60% en 70% van je maximale hartslag te blijven. Om je conditie te verbeteren zorg je dat je tussen 70% en 80% blijft. Met een hartslaghorloge weet je precies in welke hartslagzone je traint en er zijn zelfs horloges die je feedback geven met geluids- en trilsignalen.

 

Ingebouwde hartslagmeter vs. een hartslagband

 

Ingebouwde hartslagmeter

Deze sporthorloges meten jouw hartslag bij de pols. De ingebouwde sensoren detecteren de bloedsomloop en geven zo een nauwkeurig beeld van je hartslag.

Voor- en nadelen

  • Zit een stuk comfortabeler dan een borstband
  • Is niet met andere apparaten, zoals een fietscomputer of fitnessapparaat in de sportschool te gebruiken.

 

Hartslagband

Deze sporthorloges meten de hartslag via een elastische band die je om je borst bevestigt. De zender op de band registreert je hartslag en stuurt deze gegevens direct draadloos naar je sporthorloges.

Voor- en nadelen

  • Kan ook gebruikt worden met andere apparaten die dezelfde manier van informatieoverdracht gebruiken, zoals een fietscomputer.
  • Kan soms als oncomfortabel worden ervaren tijdens het sporten

 

Vrijwel alle sporthorloges tonen tijdens het sporten de afstand, de tijd en de snelheid. Is dat voor jou als sportliefhebber nog niet voldoende? Gelukkig zijn er veel slimme modellen met extra functies:

Calorieënteller

Een veelgehoorde reden om te sporten is het verbranden van calorieën. Met een calorieënteller zie je precies hoeveel calorieën je hebt verbrand. Tip: is een calorieënteller voor jou een belangrijke functie? Kies dan voor een sporthorloge met een hartslagmeter. Op basis van je hartslag worden het aantal verbrande calorieën nog nauwkeuriger geschat!

> Bekijk alle sporthorloges met calorieënteller

Hoogtemeter

Voor de berggeiten onder ons zijn er de sporthorloges met een hoogtemeter. Dankzij een ingebouwde barometer of via de GPS weet jij precies op welke hoogte jij je bevindt en zie je het stijgings- en dalingspercentage. Ideaal voor als je het hogerop wilt zoeken!

> Bekijk alle sporthorloges met hoogtemeter

Navigatie

Wordt elke dag hetzelfde rondje hardlopen of fietsen een beetje saai? Probeer gerust eens een nieuwe route, de sporthorloges met navigatie wijzen je de weg. Bang om te verdwalen is er niet meer bij, dus je kunt je volledig focussen op je workout!

> Bekijk alle sporthorloges met navigatie

Activity tracker

Een actieve levensstijl is meer dan alleen sporten. ook de rest van de dag is beweging belangrijk. Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken, dan is een sporthorloge met ingebouwde activity tracker iets voor jou. Deze sporthorloges houd je de hele dag op de hoogte van het aantal stappen dat je hebt gezet en de afstand die je hebt afgelegd, en je kunt motiverende doelen opstellen!

> Bekijk alle sporthorloges met activity tracker

Smart Notificaties

Het sporten vergt wat energie en aandacht, maar gelukkig blijf jij ondertussen van alles op de hoogte dankzij smart notifications op je sporthorloge. Wanneer je smartphone via Bluetooth gekoppeld is aan je sporthorloge, ontvang je notificaties van inkomende oproepen en berichten op je pols. Zo zie je precies wie je onder het sporten probeert te storen.

> Bekijk alle sporthorloges met smart notificaties

Muziekintegratie

Niets zo motiverend als een lekker muziekje tijdens het sporten. Gelukkig bestaan er tegenwoordig sporthorloges met muziekintegratie. Die motiverende muzieknummers zet je gewoon op het sporthorloge, dus je telefoon kan veilig thuisblijven!

> Bekijk alle sporthorloges met muziekintegratie

Krijg je al zin om in beweging te komen? Mooi! Een uitgebreid overzicht van alle sporthorloges vind je in de categorie sporthorloges. Vergelijk de sporthorloges op basis van specificaties en prijzen en ontdek welk model het beste bij jou past. Kom je er toch nog niet helemaal uit of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!


Heeft deze informatie jou geholpen?

Heb je vragen over je bestelling of de status daarvan, neem dan contact op via het contactformulier.