Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Beste online winkel in Wonen 2022
Inklappen
Vandaag besteld, maandag in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Beste online winkel in Wonen 2022
fonQ is uitgeroepen tot beste webshop bij de Shopping Awards 2022 en ABN AMRO Retailer of the Year 2022 in de categorie ‘Wonen’.
Waar let je op bij het kopen van een ladder of trap?
Zoek je het hogerop? Met een ladder of trap werk je veilig op grote hoogte. Maar welk klimmateriaal is het meest geschikt voor jouw klus?
Waar let je op bij het kiezen?

Een klus op hoogte uitvoeren waarvoor je net wat lengte te kort komt? Een ladder of trap biedt dan uitkomst, maar welk klimmateriaal past het beste bij jou? Hier de voordelen van zowel trappen als ladders op een rijtje.

 

Trappen

Een trap is een onmisbaar item voor elk huishouden! Of het nu gaat om huishoudelijke klussen als ramen lappen, dakgoten reinigen of muren verven: met een trap kun je overal net wat makkelijker bij. 

Voordelen:

  • Elke gewenste lengte - Trappen zijn er in alle soorten en maten en varieren van een krukje tot aan trappen met 8 treden. 
  • Ideaal voor de kleinere klusjes - Door het compacte formaat zijn trappen perfect voor klussen op een maximale werkhoogte van 4 meter. 
  • Eenvoudig opbergen en verplaatsen - Door het relatief lage gewicht en compacte formaat kun je trappen makkelijk inklappen en vervoeren.

 

Ladders 

Een ladder is de beste keuze als je van plan bent om de grotere klussen in en rondom het huis aan te pakken, zoals bijvoorbeeld glazen wassen. Met een ladder is echt geen enkele plek meer onbereikbaar!

Voordelen:

  • Grote bereikbaarheid - Een ladder is biedt de mogelijkheid om een werkhoogte van maximaal 10 meter te bereiken. 
  • Ideaal voor doe-het-zelvers en professionals - De meeste ladders in het assortiment van FonQ voldoen aan de Warenwet en de NEN 2484 voor professioneel gebruik.
  • Multifunctioneel - Zo kun je een reformladder bijvoorbeeld ook als opsteekladder gebruiken.

 

Wat betekenen de belangrijkste termen?

Maximale werkhoogte

Voor het kiezen van de juiste maat trap of ladder is het belangrijk om te kijken naar de maximale werkhoogte. De maximale werkhoogte is het hoogste punt wat je bereikt met deze trap of ladder wanneer een gemiddeld persoon (1.80m) met uitgestrekte arm staat op de bovenste veilige trede. Wanneer een ladder op verschillende manieren gebruikt kan worden (zoals een reformladder), is de maximale werkhoogte altijd gemeten in de stand waarbij de werkhoogte het hoogst is.

Werkhoogte vrijstaand

Een reformladder gebruik je zowel vrijstaand op de grond als rechtop tegen een muur. De werkhoogte vrijstaand is de maximale werkhoogte wanneer je de ladder in vrijstaande positie gebruikt.

 

Opberglengte

Een grote ladder is natuurlijk erg fijn, maar je moet hem wel kunnen opbergen. De opberglengte is de lengte van de trap of ladder wanneer deze helemaal ingeschoven is. Aan de hand van de opberglengte kun je eenvoudig inschatten of je de ladder of trap in bijv. de berging of de garage kunt opbergen. Wil je de trap of ladder graag ophangen aan de muur? Dan is het slim om er een muurhouder bij aan te schaffen. Zo weet je zeker dat die nooit in de weg staat!

Uitgeschoven lengte

De lengte van de ladder of trap wanneer deze volledig uitgeschoven of uitgeklapt is, is de uitgeschoven lengte. Handig om zeker te weten of de trap of ladder geschikt is voor de klus die je wil uitvoeren.

Rode trede of sport

Ladders en trappen van Altrex zijn vaak voorzien van een rode trede (trap) of sport (ladder). Deze rode trede of sport geeft de hoogste plek aan waar je veilig kunt staan. Zo weet je bij het gebruiken van de trap of ladder precies tot hoe ver je kan gaan. Veiligheid voorop! 

De breedte van een trede of sport bepaalt voor een deel het stacomfort. Bij klussen waar je bijvoorbeeld voor langere tijd op dezelfde hoogte moet staan kan het fijn zijn om je voeten af en toe te verplaatsen. Dit is niet alleen bevordelijk voor het resultaat van je klus maar ook prettig voor het lichaam. 

Maximaal gewicht

Bij iedere trap staat de maximale belastbaarheid aangegeven. Als je voor het klussen bijvoorbeeld zware stenen omhoog moet tillen, is het aan te raden om een ladder of trap te kiezen die veel gewicht kan verdragen. Bij het aanschaffen is het daarom handig om rekening te houden met waar je de ladder of trap allemaal voor wilt gebruiken. 

Welke soort trap is voor jou het meest geschikt?
Welke ladder of rolsteiger is voor jou het meest geschikt?
Ladders en trappen vergelijken

Ladders en trappen in veel soorten en maten vind je in de categorie ladders & trappen. Heb je meerdere ladders of trappen op het oog? Maak dan gebruik van de vergelijkfunctie! Zo zie je in één oogopslag de verschillen en overeenkomsten in specificaties en prijs. Dat maakt het kopen van het juiste klimmateriaal een stuk makkelijker.

De populairste ladders en trappen van dit moment
Top 5 populairste ladders
Hoog, hoger hoogst; the sky is the limit!
Top 5 populairste trappen
Huishoudtrapjes, klustrapjes of zoldertrapjes; met deze trapjes kom jij bij de meest onmogelijke plekken in het huis
Heeft deze informatie jou geholpen?