Wat past beter bij jou: een droogmolen met betonanker, bodemhuls of grondanker?
Betonanker of bodemhuls
Uiterst stevige bevestiging in beton, niet verplaatsbaar.
Heb je de perfecte, permanente plek gevonden voor je droogmolen, dan is een betonanker of bodemhuls aan te raden. Deze twee opties zijn goedkoper dan een grondanker, maar er komt wel wat meer werk bij kijken omdat je ze allebei in het beton plaatst. Het kost iets meer werk, maar met één van deze grondbevestigingen ben je er zeker van dat je droogmolen erg stevig en stabiel staat. Als je de droogmolen niet gebruikt, bijvoorbeeld in de winter, kun je de bodemhuls of het betonanker afdekken met een bijbehorende dop.
Grondanker
Stevige bevestiging in het gras of tussen de stenen, verplaatsbaar.
Een grondanker is iets duurder dan een betonanker of bodemhuls, maar heeft het voordeel dat hij in vrijwel elke ondergrond te plaatsen is. Of je de droogmolen in het gras wilt zetten of tussen de stenen op de stoep: een grondanker zorgt altijd voor stabiliteit en stevigheid. Nog een voordeel van een grondanker is dat je hem altijd kunt verplaatsen.
Een losse bodemhuls, betonanker of grondanker bestellen?
Als je al een droogmolen hebt, maar nog geen anker of huls, kun je er ook eentje los kopen. Let dan wel op dat je de juiste maat koopt. De hoofdbuis (paal) van de droogmolen heeft een bepaalde diameter en deze moet goed aansluiten op de opening van de bodemhuls, betonanker of grondanker.
Hoeveel ophangruimte heb je nodig?
Droogmolens zijn er in diverse maten en verschillen in hoogte, drooglengte en spanwijdte. Welke maat voor jou het meest geschikt is, hangt af van de hoeveelheid was die je kwijt wilt. Ben je alleen, met z’n tweeën of was je voor een heel huishouden?
Mini-was
Wanneer je weinig was wilt laten drogen op de droogmolen, heb je aan een drooglengte van 40 meter meer dan genoeg. Je kunt ook kiezen voor een muurdroogmolen; deze hebben vaak een drooglengte van 24 meter en een spanwijdte van 184 centimeter.
‘Normale’ wasjes
Als je een gemiddelde hoeveelheid wast, dan heb je aan een droogmolen met een drooglengte van 40 meter genoeg. Met het ophangen van de was kun je zelfs nog lijnen leeg laten, zodat de was sneller droogt!
Middelgrote wasbeurt
Ben je met z’n vieren thuis, dan is een droogmolen met een drooglengte van 50 meter een goede keuze. Daar kun je alle was op kwijt en ook hier kun je nog waslijnen leeg laten, zodat het droogproces sneller verloopt.
Volle wasmand
Zit jouw wasmachine altijd hartstikke vol? Dan doe je er goed aan om een droogmolen te kiezen met een drooglengte van 60 meter.
Welke eisen stel je aan een droogmolen?
Je hebt simpele, compacte droogmolens zonder al te veel poespas en droogmolens die voorzien zijn van de nieuwste technische snufjes. Er sluit er altijd één aan bij jouw wensen, maar hoe meer extra’s, hoe duurder hij wordt.
Draaiend model
Er zijn vaste modellen droogmolens waar je omheen moet lopen om de was op te hangen, maar nog makkelijker is een draaiend model. Zo kun jij op dezelfde plek blijven staan met de wasmand en de molen doet het werk!
Verstelbaar in hoogte
We mogen dan wel het langste volk ter wereld zijn, niet élke Nederlander is lang! Gelukkig zijn er ook droogmolens waarbij je niet op je tenen hoeft te staan om de was op te hangen. Deze kun je gewoon op jouw ideale werkhoogte zetten.
Liftsysteem
Kies voor extra gemak door een droogmolen aan te schaffen met een liftsysteem. Er zijn liftsystemen met een voetpedaal of met een trekkoord. Zo hoef je nooit meer te bukken bij het openen van een droogmolen.
Een kleine tuin vol zetten met een gigantische droogmolen; dat is het laatste waar je op zit te wachten. Je kunt kiezen voor een kleinere, compacte droogmolen met een drooglengte van maximaal 40 meter, maar er zijn ook andere alternatieven.
Muurdroogmolen
Je was droogt aan een muurdroogmolen net zo snel. Ideaal voor een kleine tuin of balkon! Zoals de naam al zegt, bevestig je deze droogmolen aan de muur. Deze droogmolen heeft een drooglengte van 24 meter, waar je 20 kilo was op kwijt kunt.
Drooglijnen- en rekken
De oude, vertrouwde drooglijnen en –rekken zijn ook nog een optie. Tegenwoordig zijn ze er in alle soorten, vormen en maten. Van uitrolbare drooglijnen en hoge droogtorens tot droogrekjes speciaal voor aan het balkon of de verwarming.
4 handige tips om rekening mee te houden
Zit er een beschermhoes bij?
De meeste droogmolens kunnen wel tegen een stootje, maar zorg er toch voor dat hij goed wordt afgedekt als hij buiten ingeklapt staat. Kies een kunststof beschermhoes die wind- en waterbestendig is.
Wil je ‘drooglijnstrepen’ in kleding voorkomen?
Een dunne, dure blouse hang je liever niet over een drooglijn; daar krijg je strepen van. Veel droogmolens hebben speciale gaatjes waar je kledinghangers aan kan hangen. Ideaal!
Heb je een gebroken drooglijn?
Het kan gebeuren dat er een drooglijn knapt. Gelukkig hoef je geen hele nieuwe droogmolen aan te schaffen, maar worden er ook losse drooglijnen verkocht. Kies voor een droogmolen die zo is ontworpen dat de drooglijnen makkelijk zelf te vervangen zijn.
Bodybuilder in de buurt?
Droogmolens zijn niet licht, vergis je niet in het gewicht!
De populairste droogmolens van dit moment
De populairste droogmolens
Uiteindelijk wil je natuurlijk de perfecte droogmolen vinden. In onze webshop vind je in de categorie droogmolens een overzicht van diverse droogmolens van uitstekende kwaliteit. Je kunt ze hier ook met elkaar vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld een muurdroogmolen en een traditionele droogmolen en ontdek welke het best bij jouw wensen past!
Heeft deze informatie jou geholpen?