Convectorkachels
Convectorkachels zijn wat flink, maar ze verwarmen dan ook een groot oppervlak snel en langdurig. Dit komt doordat het verwarmingselement in een convectorkachel koude lucht aanzuigt en opwarmt. De warme lucht stijgt op, koelt af en zakt weer naar beneden zodat het proces opnieuw begint. Op deze manier vindt er automatische luchtcirculatie plaats en wordt de warme lucht uitstekend door de ruimte verdeeld. Sommige convectorkachels zijn voorzien van een ventilator waarmee de warme lucht nog sneller door de ruimte wordt verdeeld.
Voordelen:
Nadelen:
Infrarood
Infrarood is een directe vorm van verwarming. Een infrarood luchtverwarmer straalt elektromagnetische golven uit, waarvan de energie wordt omgezet in warmte wanneer het een object of persoon raakt. Deze verwarming voel je direct, net als de stralingswarmte van de zon. De warmte wordt ook opgeslagen door objecten als meubels en wanden, die deze warmte vervolgens ook weer afgeven aan de lucht. Op deze manier wordt de ruimte extra snel en comfortabel opgewarmd.
Voordelen:
Nadelen:
Keramische verwarming
Een keramische kachel is een goede optie als je kinderen hebt en/of graag milieubewust bezig bent. De lucht wordt langs een keramisch element gevoerd voor een effectieve, directe stralingswarmte. Dit is waarom het zo kindvriendelijk is; er worden geen stofdeeltjes verbrand in het proces, waardoor deze manier van verwarmen niet belastend is voor de luchtwegen. Bovendien is een keramische kachel erg energiezuinig. De warmte die de kachel afgeeft is wel direct, waardoor het lastiger is om er grotere oppervlakken mee te verwarmen.
Voordelen:
Nadelen:
Oliekachel
Met een oliekachel kun je lekker lang vooruit. Je zet hem aan en vijftien tot dertig minuten later geeft hij voor een lange tijd warmte af; de olie blijft namelijk extra lang warm. De olie in een oliekachel hoef je nooit te vervangen. Wat heel fijn is, is dat je de kachel niet hoort. Dat is ideaal voor wanneer je net wat extra warmte in de slaapkamer wil. Bovendien verbruikt een oliekachel weinig stroom.
Voordelen:
Nadelen:
Paneelverwarming
Paneelverwarming is een ideale oplossing voor kleinere ruimtes of voor wie geen grote verwarmer in de kamer wil hebben staan. De panelen zijn vrij plat en bevestig je eenvoudig aan de muur, waardoor ze bijna geen ruimte innemen. Paneelverwarming is verkrijgbaar voor zowel grotere als kleinere ruimtes en heeft vaak een mooi design, waardoor een paneelverwarming niet misstaat in je interieur. Een paneelverwarming verwarmt rechtstreeks de aanwezige mensen en voorwerpen.
Voordelen:
Nadelen:
Ventilatorkachel
Als je snel wil genieten van warme lucht, kies je voor een ventilatorkachel. Dit type luchtverwarmer is vaak compact, waardoor je deze overal in de kamer neerzet. Een ventilatorkachel blaast warme lucht en is daarom ideaal voor plaatselijke verwarming. Er bestaan ook kleinere modellen die je op tafel zet, óf onder tafel voor lekker warme voetjes! Ook fijn, sommige modellen beschikken ook over een stand voor koude lucht, waardoor je de ventilator het hele jaar door kunt gebruiken
Voordelen:
Nadelen:
Wil je een slaapkamer, studeerkamer of kleinere woonkamer verwarmen? Dan zijn luchtverwarmers die dit oppervlakte verwarmen heel geschikt.
Voor een grote slaapkamer of een woonkamer van gemiddelde grootte, zit je warm met luchtverwarmers die dit oppervlak kunnen verwarmen.
Deze luchtverwarmers zijn zo sterk, dat ze jouw grote woonkamer of balzaal zonder moeite behaaglijk maken.
Houd er rekening mee dat de maximaal te behandelen oppervlakte in m2 gebaseerd is op de ideale situatie. De daadwerkelijke ruimte die je er bij jou in huis mee kunt verwarmen, hangt af van allerlei factoren:
Mocht je een slecht geisoleerde ruimte met veel ramen en enkel glas willen verwarmen, dan is het dus verstandig om een krachtigere verwarmer te nemen dan wanneer je een goed geisoleerde ruimte met één raam en dubbel glas wil verwarmen, ook al hebben de ruimtes dezelfde oppervlakte in m2.
Een warme douche, heerlijk! Maar dat moment dat je de kraan uitdraait en uit de warme, met stoom gevulde cabine moet stappen, dat is toch wat minder fijn. Gelukkig zijn er heel wat luchtverwarmers die ook in een vochtige omgeving prima functioneren. Je herkent ze aan een IP-normering van minimaal IPX4.
Heb je niet zo'n grote kamer, of wil je simpelweg geen luchtverwarmer in de weg hebben staan? Ga dan voor een verwarmer die aan de muur te bevestigen is. Zo neemt hij bijna geen ruimte in beslag, maar heb je wel een aangenaam verwarmde ruimte!
In de slaapkamer wil je niet dat het geluid van een radiator boven het geluid van je eigen gesnurk uitkomt. Of boven het gekraak van je hersenen als je hard aan het werk bent in de studeerkamer. Er zijn gelukkig een hoop stille luchtverwarmers die je niet storen.
Bekijk de luchtverwarmers met een geluidsniveau van max. 55 dB
Tegenwoordig kun je van alles met je smartphone; je stuurt er zelfs je verwarming mee aan! Bij sommige verwarmers kun je bovendien een schema instellen via de bijbehorende app, zodat de temperatuur altijd automatisch wordt geregeld.
Luchtverwarmers vergelijken
Krijg je het al warm van de gedachte aan een luchtverwarmer die perfect bij je wensen past? Om de keuze wat makkelijker te maken kun je de luchtverwarmers ook met elkaar vergelijken. Vink rechts boven het aanbod ‘Producten vergelijken’ aan en selecteer alle opties die punten scoren op je eisenlijstje. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.