Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Beste online winkel in Wonen 2022
Inklappen
Vandaag besteld, maandag in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Beste online winkel in Wonen 2022
fonQ is uitgeroepen tot beste webshop bij de Shopping Awards 2022 en ABN AMRO Retailer of the Year 2022 in de categorie ‘Wonen’.
Welke Big Green Egg past bij mij?
Met de Big Green Egg heb je ook buiten een breed scala aan culinaire mogelijkheden. En wij helpen je graag de juiste te kiezen. Eet smakelijk!
Wat is een Big Green Egg?

Big Green Egg is een Amerikaans merk dat in 1974 is opgericht door Ed Fisher in Atlanta, Georgia. De barbecues (kamado's) van Big Green Egg worden geproduceerd in Mexico en zijn inmiddels van eeuwenoude, traditionele kleiovens ontwikkeld tot volwaardige buitenkooktoestellen van hoge kwaliteit.

Wat een kamado zo bijzonder maakt is de combinatie van de ei-vorm van de barbecues, het keramiek waarvan de barbecues worden gemaakt en de mogelijkheid om de barbecues tot op de graad nauwkeurig te regelen door middel van de luchttoevoer en -afvoer. De ei-vorm van de kamado zorgt voor circulatie van de warme lucht in de barbecue, waardoor ingrediënten gelijkmatig garen. In het geval van een keramische kamado komen daar nog de eigenschappen van het keramiek bij. Het keramiek van de kamado houdt warmte goed vast en weerkaatst het op zo’n manier dat het de luchtstroom in de barbecue versterkt.

Doordat het keramiek de warmte goed vast houdt, is de barbecue ook stabieler in temperatuur en een stuk zuiniger met brandstof dan de bekende enkelwandige stalen barbecues. Dit zorgt er niet alleen voor dat je minder houtskool nodig hebt, maar resulteert ook in minder asresten in de barbecue. Doordat bij een kamado de luchttoevoer en -afvoer ook nog eens heel precies af te stellen zijn kun je stabiele temperaturen bereiken tussen de 70°C en 350°C en dat tot op de graad nauwkeurig.

Hoe werkt de Big Green Egg?

Met een Big Green Egg haal je een eigentijds buitenkooktoestel in huis, waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt er op koken, bakken, grillen, stoven, slowcooken en roken. En vraag je je af waar de Big Green Egg zijn naam vandaan heeft? Bekijk dan alle Big Green Egg modellen maar eens en je weet genoeg!

Big Green Egg heeft als doel zoveel mogelijk mensen te inspireren en te laten genieten van de pure en eerlijke smaken die de natuur te bieden heeft. Het hele jaar door, of het nu vriest dat het kraakt of dat de mussen van het dak vallen. De Big Green Egg is dan ook een barbecue die gebouwd is om het hele jaar te gebruiken.

Uniek keramiek & uitstekende kwaliteit

Het keramiek van de Big Green Egg is ontwikkeld samen met NASA en de productie er van vindt plaats in Mexico volgens de strengste kwaliteitsnormen. Het keramiek heeft perfecte isolerende eigenschappen en kan tegen extreme temperaturen en temperatuurschommelingen. Voordat een Big Green Egg de fabriek verlaat ondergaat deze een uitgebreide en nauwkeurige kwaliteitscontrole.

 

Perfecte luchtcirculatie & optimale temperatuurbeheersing

De vorm van de Big Green Egg, gecombineerd met het warmte weerkaatsende keramiek, zorgt voor een perfecte luchtcirculatie in de kamado. Daarnaast kun je de Big Green Egg tussen de 70°C en 350°C tot op de graad nauwkeurig afstellen, in alle weersomstandigheden. Hierdoor worden je ingrediënten op de door jouw gewenste temperatuur gelijkmatig gegaard.

Eindeloze mogelijkheden

Op een Big Green Egg zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt er eenvoudigweg op grillen, maar ook bakken, stomen, wokken en roken is mogelijk. Daarnaast is de Big Green Egg perfect voor slowcooking, want door de barbecue op een lage temperatuur te houden kun je grote stukken vlees langzaam laten garen tot perfectie.

Zuinig in gebruik

Mede door de perfecte luchtcirculatie en het nauwkeurig kunnen reguleren zijn de kamado’s van Big Green Egg erg zuinig in het gebruik van houtskool. Dit zorgt er voor dat houtskool langer mee gaat en minder as produceert. Ook het keramiek, dat de warmte terugkaatst, maar ook lang vast houdt, zorgt er voor dat de Big Green Egg efficiënt met zijn brandstof omgaat.

Levenslang plezier

Neem de beste materialen, een doordacht ontwerp en een strenge en nauwkeurige kwaliteitscontrole en je het een zeer duurzaam buitenkooktoestel met een lange levensduur. Een Big Green Egg kan minstens honderdduizend keer worden aangestoken zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit van de barbecue.

Welke Big Green Egg is geschikt voor mij?

Goed, je bent zo ver dat je voor een Big Green Egg gaat. Maar nu dient de volgende vraag zich aan: welk model moet je nemen? De Big Green Egg is er namelijk in allerlei soorten en maten. In onderstaand overzicht helpen we je graag om de juiste Big Green Egg te kiezen.

Big Green Egg Mini

De Big Green Egg mini is het kleinste model uit de Big Green Egg familie. Dit formaat is perfect om mee te nemen naar de camping, een picknick of bijvoorbeeld op de boot Daarnaast is dit model ook zeer geschikt om thuis direct op de tuintafel te zetten. De Big Green Egg Mini heeft het formaat om voor maximaal 4 personen te barbecueën. Let wel op, want niet alle Big Green Egg accessoires zijn te gebruiken op de Big Green Egg mini. Tip: verplaats je Big Green Egg Mini met de Carrier van Big Green Egg.

Eigenschappen:

 • Aantal personen: 2-4
 • Rooster Diameter: 25 cm
 • Rooster Oppervlak: 507 cm2
 • Gewicht: 17 kg
 • Hoogte: 43 cm

Big Green Egg MiniMax

De Big Green Egg MiniMax is qua formaat slechts een klein beetje groter dan de Mini, maar biedt een grilrooster dat vergelijkbaar is met dat van de Big Green Egg Small. Ook de MiniMax is ideaal om mee te nemen op de boot, naar een camping of een picknick, maar biedt ruimte om voor maximaal 6 personen te barbecueën. Let wel op, want ook op dit formaat Big Green Egg kun je niet alle accessoires van Big Green Egg gebruiken.

Eigenschappen:

 • Aantal personen: 4-6
 • Rooster Diameter: 33 cm
 • Rooster Oppervlak: 855 cm2
 • Gewicht: 35 kg
 • Hoogte: 50 cm

Big Green Egg Small

De Big Green Egg Small is het perfecte formaat voor op het balkon of in een patio of kleine tuin. De Big Green Egg Small is compact, maar biedt toch genoeg ruimte voor grotere bereidingen. Het formaat van het rooster is gelijk aan dat van de Big Green Egg Minimax, maar de Big Green Egg Small is iets hoger en biedt daardoor net iets meer ruimte voor grote bereidingen. Op de Big Green Egg Small barbecue je voor maximaal 6 personen. Let wel op, want niet alle Big Green Egg accessoires zijn geschikt voor dit formaat Big Green Egg.

 

Eigenschappen:

 • Aantal personen: 4-6
 • Rooster Diameter: 33
 • Rooster Oppervlak: 855 cm2
 • Gewicht: 36 kg
 • Hoogte: 61 cm

Big Green Egg Medium

De Big Green Egg Medium is één van de meest populaire formaten Big Green Egg. Het Medium model is nog compact genoeg voor op het balkon of in een kleine tuin, maar biedt toch genoeg ruimte om met familie of vrienden te kunnen eten. Bijkomend voordeel is dat veel accessoires (url naar overzicht met geschikte accessoires) zijn te gebruiken op de Big Green Egg Medium. De Big Green Egg Medium is zowel met, als zonder onderstel verkrijgbaar.

Eigenschappen:

 • Aantal personen: 6-8
 • Rooster Diameter: 40 cm
 • Rooster Oppervlak: 1140 cm2
 • Gewicht: 51 kg
 • Hoogte: 72 cm

Big Green Egg Large

De Big Green Egg Large is het meest populaire model uit de Big Green Egg familie. Deze kamado biedt genoeg ruimte om met familie en vrienden te eten en is geschikt om voor maximaal 10 personen te barbecueën. Daar komt nog bij dat vrijwel alle Big Green Egg accessoires te gebruiken zijn op de Big Green Egg Large. De Big Green Egg Large is zowel met, als zonder onderstel verkrijgbaar.

Eigenschappen:

 • Aantal personen: 6-10
 • Rooster Diameter: 46 cm
 • Rooster Oppervlak: 1688 cm2
 • Gewicht: 73 kg
 • Hoogte: 84 cm

Big Green Egg Extra Large

De Big Green Egg Extra Large is een flinke jongen en is voor het gemiddelde gezin waarschijnlijk wat te groot. Deze barbecue is er echter voor de echte barbecue fanatiekeling. Het kookoppervlak van de Big Green Egg Extra Large is ruim 70 procent groter dan dat van het Large model en daarmee heb je genoeg ruimte om voor maximaal 14 personen te barbecueën. Alle accessoires van Big Green Egg zijn bruikbaar op de Big Green Egg Extra Large. De Big Green Egg Extra Large is zowel met, als zonder onderstel verkrijgbaar.

Eigenschappen:

 • Aantal personen: 10-14
 • Rooster Diameter: 61 cm
 • Rooster Oppervlak: 2919 cm2
 • Gewicht: 99 kg
 • Hoogte: 78 cm
Heeft deze informatie jou geholpen?