Onze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer. Voor een optimale gebruikservaring raden wij aan Chrome of Firefox te gebruiken.
inloggen

Nieuwe klant? Begin hier

Terug naar Tuin & balkon
Waar let je op bij het aanschaffen van een trampoline?
Je gaat de sprong wagen: een trampoline aanschaffen. Waar let je op en waar houd je rekening mee? We vertellen je graag over de verschillen tussen alle soorten en maten. Zo weet jij straks welke trampoline het beste in jouw tuin past.

Welke trampoline je kiest, is in eerste instantie afhankelijk van wat voor tuin je hebt. Mag het een vast onderdeel van de tuin worden of heb je liever een rustig aanzicht? Je hebt de keuze uit een ingegraven trampoline en een trampoline die bovengronds op poten staat.

Bovengronds

Voordeel: lucht kan zich goed verplaatsen onder de trampoline, wat voor een goede springkwaliteit zorgt.

Nadeel: de trampoline heeft meer invloed op het algehele tuinbeeld. 

> Bekijk alle bovengrondse trampolines

Inground

Voordeel: een inground trampoline integreert mooi in de tuin en ligt laag bij de grond. 

Nadeel: lucht kan zich minder goed onder de trampoline verplaatsen, waardoor een sprong minder soepel kan zijn. 

> Bekijk alle inground trampolines

Goed om te weten

Een bovengrondse trampoline heeft ook de mogelijkheid om ingegraven te worden. Dit geldt andersom echter niet. Een inground trampoline is namelijk speciaal ontworpen om ingebouwd te worden. Deze trampoline is daarom ook een stukje lager dan een bovengrondse trampoline. Wanneer je deze gewoon op de grond zet, is er te weinig ruimte onder het springdoek.

Rond, rechthoekig of ovaal?
Er zijn drie verschillende vormen trampolines. In principe maakt de vorm van een trampoline niets uit voor de kwaliteit van de sprong. Wat is nu de beste keus voor jou? Dat hangt af van de grootte en vorm van je tuin. Wil je het oppervlak optimaal benutten en heb je een tuin met rechte lijnen? Dan is een rechthoekige trampoline aan te raden. Bij een grote tuin of een tuin met ronde vormen is een ronde trampoline aan te raden. De ovale trampoline zit ertussenin, maar is minder populair.

> Bekijk alle ronde trampolines

> Bekijk alle rechthoekige trampolines

Een trampoline bestaat uit verschillende onderdelen, die elk van invloed zijn op de (spring)kwaliteit.

Frame
De kwaliteit van het frame is cruciaal voor de werking en het behoud van de trampoline. Het frame moet immers de heleboel staande houden. De meeste frames zijn goed behandeld om roestvorming tegen te gaan. Zo zit er vaak een poedercoating, een verzinkte laag of een gegalvaniseerde beschermlaag op. Omdat een trampoline buiten staat, is het belangrijk dat er een dergelijke coating op het frame zit.

Framenet
Loslopende huisdieren en kleine kinderen in een tuin met een bovengrondse trampoline? Met een framenet (ook wel safety skirt genoemd) voorkom je de mogelijkheid om onder de trampoline te kruipen. Wel zo veilig!

Veren
Een goede sprong heeft natuurlijk alles te maken met een goede vering! De soepelheid wordt namelijk bepaald door de hoeveelheid veren. Meer en langere veren zorgen voor een soepele sprong, minder en kortere veren remmen de sprong.

Randkussen
Het randkussen bedekt de stalen veren en is daarmee een belangrijk onderdeel van de trampoline. Het voorkomt dat jij of je kind een sprong op de veren en/of het staalwerk maken. Let daarom altijd op dat je het juiste formaat beschermrand aanschaft. Zie je dat het randkussen beschadigd is of vertoont het slijtageplekken? Schaf dan altijd een nieuw exemplaar aan!   

> Bekijk alle randkussens

Springmat
De springmat is natuurlijk een essentiëel onderdeel van de trampoline: hier spring je immers op. De meeste springmatten zijn beschermd tegen UV-straling om lang mee te gaan. Hoe intensiever het gebruik, hoe sneller de slijtage om de hoek komt kijken. Controleer de trampoline dus geregeld op beschadigingen en slijtageplekken.

Veiligheidsnet
Maken jouw kids nog wel eens gekke sprongen? Gebruik een veiligheidsnet en houd de sprongen binnenboord! Niet alle trampolines beschikken standaard over een veiligheidsnet, maar het is altijd mogelijk deze los aan te schaffen. De meeste veiligheidsnetten zijn voorzien van een handige ingang in het net. Let op: een net is niet bedoeld om met opzet tegenaan te springen.

> Bekijk alle veiligheidsnetten

Omdat de trampoline buiten staat, komt het natuurlijk continu in contact met zon, regen, sneeuw, wind en vuil. In principe is elke trampoline zodanig ontwikkeld dat het deze weersinvloeden kan doorstaan, maar het is altijd handig om een beschermhoes aan te schaffen; vooral als je de trampoline alle seizoenen buiten laat staan. Een hoes beschermt de springmat en het randkussen. Hierdoor ontstaat er minder snel slijtage en blijf je veilig springen.

> Bekijk alle afdekhoezen

Andere onderhoudtips:

 • Spring nooit met schoenen of andere scherpe voorwerpen op de trampoline.
 • Laat geen huisdieren op de trampoline.
 • Kijk uit voor vonken van bijvoorbeeld een kampvuur, barbecue of sigaretten.
 • Heeft het gevroren? Gebruik de trampoline niet! Dit kan de springmat beschadigen.
 • Het randkussen houd je schoon met een sopje en natte doek. Gebruik hiervoor geen schuursponsjes.
 • In de winter is het aan te raden het randkussen van de trampoline te halen. Het kussen kan namelijk stug worden door vorst en zo scheurt het sneller.
 • Kijk elk jaar, of voordat je de trampoline sinds een tijd weer gebruikt, alle onderdelen van de trampoline goed na. Is er iets versleten? Vervang dit dan op tijd, zodat je veilig blijft springen. 

Veilig springen
Happy jumping, is safe jumping! Veiligheid staat voorop bij trampolinespringen. Bovenstaande draagt daar uiteraard aan bij, maar houd ook rekening met het volgende:

 • Minimumleeftijd: de meeste trampolines zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 á 4 jaar.
 • Laat jonge kinderen niet met meerdere tegelijk springen: dit kan botsingen veroorzaken.
 • Let er goed op dat de maximale belastbaarheid in kilo’s niet wordt overschreden.
 • Gebruik een veiligheidsnet (let wel: een net is niet gemaakt om opzettelijk tegenaan te springen).
 • Gebruik een framenet om te voorkomen dat er kinderen of dieren onder de trampoline kruipen (alleen geschikt voor trampolines op poten).
 • Installeer een trapje op trampolines op poten om opstappen makkelijker te maken.
 • Zorg altijd voor voldoende ruimte om de trampoline heen: kijk dus uit met bomen en laaghangende takken en houdt minstens een halve meter eromheen vrij.

BERG Champion Trampoline Ø 380 cm met veiligheidsnet Deluxe: leef je uit op de BERG Champion trampoline! Het luchtdoorlatende springdoek en de unieke TwinSpring Gold veren helpen je om nog hoger te springen. 

 • Past goed in een grote tuin vanaf 60 m2: H 280 x Ø 380 cm
 • Uniek springdoek en innovatieve veren voor extra hoge sprongen 
 • Zowel de veren als het frame zijn roestbestendig 
 • Het Deluxe veiligheidsnet is extra stevig en mooi strak gespannen 
 • Kan tot 110 kilo dragen aan gebruikersgewicht 

EXIT Supreme Ground Level Trampoline Ø 366 cm: Eindelijk, daar is hij: de enige echte ingraaftrampoline! Deze EXIT Supreme Ground Level komt namelijk geen centimeter boven je gazon uit. Dat is nog eens optimaal geïntegreerd, dachten we zo. En dan springt-ie ook nog eens hartstikke soepel!

 • Afmetingen: Ø 333 cm
 • Geschikt voor maximaal 120 kilo
 • Optimaal geïntegreerd: komt geen cm boven het gazon uit!
 • 72 dubbelconische veren voor de soepelste sprong
 • Dikke beschermrand: 20 mm over de volle breedte

Avyna PRO-LINE 12 Inground Trampoline Ø 365 cm is ook een trampoline met een lage instap. Daarnaast beschikt de trampoline over flink wat draagkracht, namelijk 160 kilo! 

 • Afmeting: Ø 365 cm 
 • Geschikt voor maximaal 160 kilo 
 • Gegalvaniseerde binnen- en buitenzijde 
 • Optimaal springcomfort door de 60 veren

Durf jij de sprong te wagen? Neem eens een kijkje in het uitgebreide overzicht van de categorie trampolines. Vergelijk de trampolines op basis van specificaties en prijzen en ontdek welke trampoline het beste bij jou past. Jump on!


Heeft deze informatie jou geholpen?

Heb je vragen over je bestelling of de status daarvan, neem dan contact op via het contactformulier.