fonQ maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om onze site persoonlijker te maken en je te voorzien van relevante advertenties. Met deze cookies kunnen wij en derden jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen. Als je verder gaat accepteer je onze cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina of opt-out.

Vandaag tot € 30 korting* 

Bekijk de actie
Welke Weber barbecue past bij mij?
Denk je aan barbecues, dan denk je aan Weber. De barbecues van Weber zijn te vinden in veel Nederlandse achtertuinen en op balkons door het hele land. Maar welke barbecue staat straks op jouw terras te pronken? Lees hier alles over de verschillende soorten barbecues van het merk.
Waarom een Weber?

Weber is wereldwijd marktleider op het gebied van barbecues en ook in Nederland vind je de barbecues van Weber in tuinen en op balkons door het hele land terug. En dat is niet zonder reden, want de barbecues van Weber staan bekend om hun kwaliteit en design. Ga je zorgvuldig om met een Weber barbecue? Dan koop je een barbecue voor het leven.

Doordacht & hedendaags design

De barbecues van Weber zijn ontworpen om optimaal te presteren en worden continu doorontwikkeld, waarbij ergonomie, duurzaamheid en trends een grote rol spelen. Daarnaast zijn de barbecues van Weber ontworpen om te worden gezien. Ze zijn mooi om te zien, hebben een herkenbaar en modern design en zijn verkrijgbaar in de allerlei kleuren. Op die manier is er altijd wel een Weber barbecue die bij je past.

Veiligheid

Veilig barbecueën staat bij Weber voorop, of je nu kiest voor een houtskool barbecue, een barbecue op gas of een elektrische barbecue. De barbecues staan stevig op hun poten en alle onderdelen die je met de hand aan dient te raken zijn beschermd tegen de hitte. Daarbij biedt Weber verschillende accessoires aan die het barbecueën naast vergemakkelijken ook een stuk veiliger maken.

Duurzaamheid

De barbecues van Weber worden allemaal ontworpen in de fabriek in Chicago, waar ze worden vervaardigd in optimale omstandigheden en om tegen alles bestand te zijn. Iedere barbecue wordt van hoogwaardige materialen gemaakt en het emaille van de barbecues wordt op 870°C gebakken. Niet voor niets krijg je op je Weber barbecue 5 tot 10 jaar garantie.

Eindeloze mogelijkheden met accessoires

Weber heeft allerlei bijpassende accessoires die de mogelijkheden op de barbecue vergroten. Ga je voor een Weber die voorzien is van het Gourmet BBQ System (GBS) systeem? Dan komen daar nog een aantal extra opties bij. Het GBS rooster heeft namelijk een uitneembaar middenstuk die je kunt vervangen voor een GBS accessoire. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wafelijzer of braadpan?

Ga je voor een Weber houtskool barbecue, gas barbecue of elektrische barbecue?

Een belangrijke keuze die je moet maken als je voor een Weber barbecue gaat is de brandstof waarop deze barbecue werkt. Bij Weber heb je keuze uit houtskool barbecues, barbecues op gas en elektrische barbecues. Wat je koopt heeft voor het grootste deel met jouw voorkeur te maken, maar ieder type barbecue heeft zo zijn voordelen.

 

Waarom een houtskool barbecue?

Een houtskool barbecue wordt gezien als de meest pure vorm van barbecueën, omdat je echt aan de gang gaat met vuur en het aansteken van de barbecue. Dit is ook iets wat voor veel mensen het barbecueën op een houtskool barbecue zo leuk maakt. Daarnaast is de Weber houtskool barbecue er in allerlei formaten, waardoor je ook voor een draagbaar model kunt kiezen dat je gemakkelijk meeneemt naar het park of de camping.

Een nadeel van een houtskool barbecue is dat het aansteken vaak wat tijd vergt. Daarnaast mag je niet overal op houtskool barbecueën. In veel appartementencomplexen is het bijvoorbeeld niet toegestaan om een houtskool barbecue te gebruiken.

 

Waarom een gas barbecue?

Het grootste voordeel van een gas barbecue is dat je hem eenvoudig aansteekt en je in een handomdraai klaar bent om te starten. Deze barbecuesoort brengt dan ook een stukje gemak. Dit maakt een barbecue op gas ideaal voor de barbecueër die ook doordeweeks graag zijn maaltijd op de barbecue bereidt. De Weber gas barbecues zijn er ook in verschillende formaten, van klein formaat voor op het balkon, tot complete buitenkeukens met zijbranders en volop werkruimte. Ook de bijbehorende gasflessen zijn er in klein formaat, waardoor je voor een draagbare gas barbecue kunt gaan die je eenvoudig mee kunt nemen. In veel appartementencomplexen en flats is het toegestaan om op een gas barbecue te barbecueën op het balkon.

Het nadeel van een gas barbecue is dat de prijzen van gas barbecues vaak iets hoger liggen dan die van de houtskool barbecues.

 

Waarom een elektrische barbecue?

Een elektrische barbecue heeft als voordeel dat je niet in de gaten hoeft te houden of je nog wel genoeg houtskool of gas hebt. Steek de stekker in het stopcontact en je kunt aan de slag. Een barbecue op stroom is net als de gas barbecue dan ook perfect voor mensen die ook doordeweeks de barbecue aan willen steken. Daarnaast is het in veel appartementencomplexen en flats ook toegestaan om op een elektrische barbecue te barbecueën op het balkon.

Het nadeel van een elektrische barbecue is dan weer wel dat je stroom in de tuin of op je balkon moet hebben of in de weer moet met een verlengsnoer. Ook liggen de prijzen van elektrische barbecues over het algemeen iets hoger dan de houtskool varianten.

Smaakverschillen tussen de barbecues

Een verhaal dat altijd weer opduikt is dat je bij barbecues op gas en elektriciteit de barbecuesmaak mist aan de gerechten die je bereidt. Volgens velen is een houtskool barbecue dan ook de enige keuze. Uit smaaktests die Weber regelmatig doet blijkt echter dat veel mensen het verschil in smaak niet thuis kunnen brengen. De reden dat de smaak niet zal verschillen heeft te maken met de manier waarop de verschillende barbecues werken. De typische barbecuesmaak die iedereen zo graag wil ontstaat doordat vet uit de gerechten op de warmtebron terecht komt. Dit vet verbrandt zorgt voor kleine pluimpjes rook, die bij contact met je ingrediënten zorgen voor die herkenbare smaak.

In het geval van een houtskoolbarbecue druipt het vet op de brandende houtskool. Ga je voor een barbecue op gas? Dan bevinden zich boven de branders zogenaamd Flavorizer Bars. Deze worden verhit door de branders van de barbecue en zodra vet uit je gerecht hierop terecht komt, ontstaat dezelfde verbranding en dus smaakvorming als bij een houtskool barbecue. Bij een elektrische barbecue ontstaat de typische barbecuesmaak door vet dat op de spiraal terecht komt die voor de hitte in de barbecue zorgt.

Conclusie

Zoals gezegd heeft elke barbecuesoort zijn voor- en nadelen en de keuze hangt dan ook helemaal af van jouw voorkeuren. Zo is je woonsituatie een belangrijke factor: op een balkon mag je bijvoorbeeld geen houtskool barbecue gebruiken, maar vaak wel een barbecue op gas of elektriciteit. Ook de frequentie van barbecueën is een belangrijk punt: wil jij ook doordeweeks regelmatig barbecueën? Gas- en elektrische barbecue zijn sneller klaar voor gebruik en daarom een slimme keuze.

En natuurlijk speelt ook het prijskaartje een belangrijke rol. De prijs van gas barbecues en elektrische barbecues liggen over het algemeen iets hoger. Op onze Weber pagina heb je een overzicht van alle barbecuesoorten en kun je de verschillende modellen vergelijken. En welk model je ook kiest, één ding is zeker: het is een smaakvolle keuze.

Heeft deze informatie jou geholpen?