Vandaag besteld, maandag in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Beste online winkel in Wonen 2022
Inklappen
Vandaag besteld, maandag in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Beste online winkel in Wonen 2022
fonQ is uitgeroepen tot beste webshop bij de Shopping Awards 2022 en ABN AMRO Retailer of the Year 2022 in de categorie ‘Wonen’.
Welke vorm van lichttherapie heb je nodig?
Waar de een niet kan wachten op de wintermaanden, ziet de ander er met angst en beven tegenop. Maar er is licht in de duisternis: lichttherapie kan de oplossing zijn tegen de somberheid en vermoeidheid in de wintermaanden. Wij belichten hieronder de verschillende apparaten.
Wake up light: makkelijk opstaan

Je bed ligt sowieso erg lekker, maar heb je in de winter net even wat meer moeite met opstaan? Dan is een wake up light wellicht wat voor jou! Een wake up light bootst de zonsopkomst na. Het licht van de lamp gaat steeds feller branden waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Je hoeft niet bang te zijn dat je door blijft slapen; de wake up lights zijn voorzien van wekgeluiden. Dit kan een piepgeluid zijn, maar ook iets rustigers als bijvoorbeeld fluitende vogeltjes. En met een FM-radio word je helemaal dansend wakker!

 

Sommige wake up lights zijn ook voorzien van een speciale roodlichtfunctie of inslaapfunctie. Door het rode licht of het geleidelijk afnemende licht val je heerlijk in slaap!

Daglichtlamp: tegen somberheid, vermoeidheid en winterdepressies

De dagen worden korter, het is kouder en de winterjassen worden uit de kast gehaald. Leuk hoor, de winter. Maar niet voor iedereen. Heb jij tijdens de koude wintermaanden veel last van futloosheid en moeheid? Probeer dan een daglichtlamp uit. De daglichtlamp gebruik je dagelijks, of in ieder geval vijf aaneengesloten dagen, tot dertig minuten. Een daglichtlamp is ongeveer zo groot als een tablet. Zet deze op tafel tijdens het ontbijt om je lichaam te trakteren op het licht waar het zo naar snakt. Sommige daglichtlampen hebben een timer; na twintig minuten gaat de lamp dan vanzelf uit.

3 tips om rekening mee te houden

Lux

Lux geeft de lichtsterkte aan. Maar wat is nou veel en weinig lux? Ter vergelijking; daglicht geeft 10.000 tot 20.000 lux af. Op een bewolkte dag is dat nog maar 1.000 lux. 

Leeslamp

Leuk zo'n lichttherapielamp, maar hij neemt wel wat ruimte in op het nachtkastje. Daarom is het fijn dat sommige lampen extra functies hebben. Gebruik hem bijvoorbeeld als leeslamp en lees voor het slapengaan nog een boekje! 

Lichtsterkte/helderheid

De lichtsterkte of helderheid van je apparaat is soms handmatig in te stellen. Is het licht wel heel fel vroeg op de ochtend? Zet deze dan een tandje zachter om rustig wakker te worden!

De populairste lichttherapie-apparaten van dit moment
De populairste wake up lights
De populairste daglichtlampen
Lichttherapie vergelijken

Een overzicht van alle lichttherapie apparaten vind je in de categorie lichttherapie. Vergelijk hier je wake up light, daglichtlampen en lichtbrillen en selecteer in de filters aan de linkerkant wat jij belangrijk vindt. 

Kom je er echt niet uit of heb je vragen over een bepaald apparaat? Neem gerust contact met ons op

Heeft deze informatie jou geholpen?