Producten Ruimtes Hulp bij inrichten Inspiratie Nieuw Sale
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Beste webwinkel in Wonen 2022
Inklappen
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Producten die op voorraad zijn, worden zo snel mogelijk verstuurd. Het is ook mogelijk om een specifieke bezorgdatum te kiezen.
Gratis retourneren binnen 30 dagen*
Niet tevreden? Je mag je producten kosteloos retourneren indien je binnen 30 dagen na ontvangst de retour bij ons aanmeldt.
Beste webwinkel in Wonen 2022
fonQ is de grote winnaar van de Shopping Awards 2022 in de categorie ‘Wonen’ én we zijn daarbij uitgeroepen tot ‘DHL Beste Webwinkel 2021’.

Top 10 best verkochte rode wijnglazen

Alle wijnglazen lijken op elkaar. Met een van onderstaande rode wijnglazen zit je altijd goed!

De populairste rode wijnglazen 

Met een goede rode wijn is het heerlijk ontspannen. Drink je vaak een bepaalde soort rode wijn? Koop dan wijnglazen die speciaal ontworpen zijn voor die wijn. Zo komen de geuren en de smaken van je favoriete wijn het beste tot hun recht. Om je te helpen met je keuze hebben wij de tien bestverkochte rode wijnglazen voor je op een rij gezet. Proost! 

Het juiste rode wijnglas voor de beste wijn 

Wist jij dat witte en rode wijn uit verschillende glazen gedronken worden? De vorm van het wijnglas zorgt ervoor dat het bouquet van de wijn optimaal naar voren komt. Rode wijnglazen zijn vaak groter en boller van vorm met een taps toelopende kelk. Deze vorm zorgt ervoor dat er meer zuurstof in het glas kan komen zodat de wijn kan ademen. Door het glas vervolgens zachtjes rond te draaien, oftewel walsen, komen de aroma’s goed vrij en smaakt jouw rode wijn nóg beter. Nog een tip, door voortijdig de fles te ontkurken of de rode wijn in een decanteerkaraf te schenken. Ook op die manieren kun je de wijn laten ademen.  

Glas, kunststof of kristal 

Rode wijnglazen zijn te koop in verschillende materialen. Kristallen wijnglazen zullen de smaak van de wijn zo min mogelijk beïnvloeden. Kristallen glazen moeten echter wel met de hand worden gewassen. Liever wat meer gemak? Kies dan voor rode wijnglazen van glas, want dit mag wel in de vaatwasser. Zit een ongeluk in een klein hoekje? Niet met kunststof wijnglazen. Deze zijn onbreekbaar en kunnen daardoor wel tegen een stootje. Het ideale rode wijnglas voor jouw wijn koop je eenvoudig op fonQ.nl