Onze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer. Voor een optimale gebruikservaring raden wij aan Chrome of Firefox te gebruiken.

Actie: tot 10% stapelkorting op heel veel cadeaus

Naar de cadeauzoeker
Terug naar Tips & advies
3 handige opbergtips voor een opgeruimd huis
Want daar worden we stiekem allemaal heel blij van.

Sta je te springen om het hele huis onder handen te nemen? Begin met een frisse start en zorg allereerst voor een opgeruimd huis. Een opgeruimd huis betekent een geordend leven: zo kom je thuis in een oase van rust en vind je altijd alles gemakkelijk terug! Wij helpen je een handje en geven je een aantal handige opbergtips.

 

Tip 1: creëer extra opbergruimte aan de muur

Heb je weinig ruimte om een kast neer te zetten? Denk eens aan opbergmogelijkheden voor aan de muur. Zo bespaar je ruimte en blijft de vloer vrij. Een lege vloer geeft direct een ruimtelijke en open uitstraling. Kies voor een mooie wandkast of stel met losse wanddelen je eigen opbergcreatie samen. Hang ze georganiseerd in een vierkant bij elkaar of ga voor creatief door verschillende wanddelen op een speelse manier bij elkaar te hangen!
 


Tip 2: berg losse spullen op 

Opbergdozen en -manden zijn ideaal om losse spulletjes in op te bergen. Zo voorkom je een hoop ergernis; je hoeft niet eindeloos naar je spullen te zoeken. Gebruik daarnaast bureau-organizers om je bureau overzichtelijk en georganiseerd te houden. Een opgeruimde werkplek geeft meer rust en maakt werken en studeren vaak een stuk aangenamer. 
 


Tip 3: ga voor meubels met veel opbergruimte

In plaats van overal en nergens spullen op te bergen, kun je ook kiezen voor meubels met veel opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een tv-kast met deurtjes of een bijzettafel met een opbergvak. Of kies voor meubels die weinig plek in beslag nemen, maar over veel opbergruimte beschikken, zoals een smalle ladekast. Hier past vaak meer in dan je denkt!
 


Nog meer fijne opbergtips voor in huis

• Een veelvoorkomende ergernis: rondslingerde post en kranten. Koop een rekje of een mand waar je dit in kwijt kan.     

• Hang een stang in je keukenkastje. Hier kun je gemakkelijk alle spuitflacons kwijt en heb je weer ruimte over.                                     

• Maak gebruik van magneetstrips. Niet alleen handig voor je keukenmessen, maar ook voor kleine dingen zoals pincets en haarspeldjes.

• Berg spullen die je niet direct nodig hebt op onder je bed. Ruimte genoeg!
 

Deel dit inspiratieartikel:

Meer inspiratie

10x opbergers: het bewijs dat deze wél mooi kunnen zijn

Van speelse exemplaren tot design opbergers die om complimentjes vragen: deze opbergers horen niet achter gesloten deurtjes thuis.


Lees verder...

Clean desk: inspiratie van blogger Anne

Droom je ook van een fijne werkplek? Blogger Anne uit ons fonQ Bloggersnetwerk deelt drie (oker)gouden tips!


Lees verder...

Tips voor een fijne werkplek

Thuiswerken is natuurlijk ideaal! Toch is het een must dat je jouw werkplek rustig en inspirerend inricht. Bekijk onze tips en laat je inspireren!


Lees verder...